Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witam wszystkich
Proszę.
http://www.forum.skarland.eu/
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Nawet wszędobylski Joahim zdążył już dołączyć do społeczności skarkandzkiej. Wink

Pozwolimy sobie zadać pytanie - czy ktoś ze starej (ale to tej najstarszej) gwardii uczestniczy w dziele odbudowy Skarlandu czy są to zupełnie nowe, nieznane nam osoby? Smile
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Na tą chwilę Ja i hrabia Saavedra - czyli tak stara gwardia
(-) Norbert I de Catalán
Król Skarlandu, Acri, Agurii, Białogóry i Estelli Wschodniej, Cesarz Aztec, Tytularny Król Francji, Wielki Książę Rotrii etc...
[Obrazek: 1041.png] [Obrazek: passport-id.png]
Odpowiedz

Karol I, Pedro, Andreas, Octavien i Manuel, Saavedra właśnie, a oprócz niego Maria, Luis, ten Harvey oraz wiele innych osób, które tworzyło Skarland przed erą medycejską. Może wtedy było biednie i skromnie, ale łezka potrafi się w oku zakręcić. Wink
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Myślę, że i Medyceusze będą skłonić pomóc (nie zagarnąć koronę!) Skarlandowi Wink
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(28.03.2020, 21:13:11)Pius Leon II napisał(a): Karol I, Pedro, Andreas, Octavien i Manuel, Saavedra właśnie, a oprócz niego Maria, Luis, ten Harvey oraz wiele innych osób, które tworzyło Skarland przed erą medycejską. Może wtedy było biednie i skromnie, ale łezka potrafi się w oku zakręcić. Wink

Którym z nich był legendarny skarladzki kardynał Tomasz du Vallon.
[Obrazek: pxHSe0MNuNQnNVRgrEQBRFCuoTWQFwOmri8J5KW5...authuser=0]
+ Fiodor Godunow
Wielki Inkwizytor
Odpowiedz

Tak, Karol I przed adopcją Norberta był Tomaszem du Vallonem właśnie. Mamy do tego człowieka ogromny sentyment za wprowadzenie naszej osoby w ten świat, a raczej mikroświat. Big Grin
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

(28.03.2020, 21:13:11)Pius Leon II napisał(a): Karol I, Pedro, Andreas, Octavien i Manuel, Saavedra właśnie, a oprócz niego Maria, Luis, ten Harvey oraz wiele innych osób, które tworzyło Skarland przed erą medycejską. Może wtedy było biednie i skromnie, ale łezka potrafi się w oku zakręcić. Wink

Z tej gwardii to oprócz Saavedry nie został już chyba nikt.

(28.03.2020, 21:21:52)Pio Maria Cesare de Medici napisał(a): Myślę, że i Medyceusze będą skłonić pomóc (nie zagarnąć koronę!) Skarlandowi Wink

Wszyscy, którzy się obywatelstwa nie zrzekli przed 8 marca 2017 mogą wrócić i swobodnie działać. Tylko bez intryg za stary już na to jestem Wink

(28.03.2020, 21:31:35)Fiodor Godunow napisał(a):

Którym z nich był legendarny skarladzki kardynał Tomasz du Vallon.

Karol I... chyba... nie na pewno Wink
(-) Norbert I de Catalán
Król Skarlandu, Acri, Agurii, Białogóry i Estelli Wschodniej, Cesarz Aztec, Tytularny Król Francji, Wielki Książę Rotrii etc...
[Obrazek: 1041.png] [Obrazek: passport-id.png]
Odpowiedz

Ja też już jestem za stary na intrygi. Po drugie znudziłby mnie ponowna pompatyczność Karola II la loca. To nie dla mnie Tongue Nie mam już tego polotu co kilka lat temu.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Serdecznie witam
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza

Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie

[Obrazek: 2U78e.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.