Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
(18.08.2020, 22:52:22)Mikołaj Dreder napisał(a):
(18.08.2020, 22:47:24)Fiodor Godunow napisał(a):
(18.08.2020, 22:38:25)Mikołaj Dreder napisał(a):
(18.08.2020, 20:41:38)Pio Maria de Medici napisał(a): http://suderland.ct8.pl/index.php

Któż to wrócił na nasze słodkie mapy. Osobiście nie wróżę długiego dryfowania po morzu, wszak na jednym zagorzałym faszyście cała gra nie może się opierać.

A to niespodzianka. Zobaczymy jak się potoczą losy Suderlandu, możemy im życzyć jak najlepiej - pomimo, że ich stosunek do Państwa Kościelnego był niezbyt przyjazny (nawet pomimo plotek o mojej rzekomej przyjaźni z ich liderem  Big Grin ). Szkoda tylko, że powtarzają się tam nazwiska znane z Bialenii, a nie widać żadnych nowych twarzy.

Akurat to gówno prawda, ponieważ Suderlandczycy byli otwarci na nas, co więcej rozważano utworzenie państwa na wzór Estado Nuevo, czy Hiszpanii Franco, z Kościołem Rotrii jako główną siłą moralno-religijną. Niestety pewien modernistyczny, wiecznie uśmiechnięty buc zaczął krzyczeć "fuj, fashyyyyyzm" i nic z tego nie wyszło.

Powiedziałbym inaczej, gdybym znał te plany. A jako, że nie ujrzały światła dziennego to nie mogę przyjąć innego stanowiska. Na ich forum było dużo postów atakujących Kościół Rotryjski i naszych duchownych.

Proszę podziękować pewnemu nadprofesorowi teologii i drugiemu wcieleniu Ulpiana. Ci ludzie nigdy nie zawodzą!
[Obrazek: pxHSe0MNuNQnNVRgrEQBRFCuoTWQFwOmri8J5KW5...authuser=0]
+ Fiodor Godunow
Wielki Inkwizytor
Odpowiedz

Jak Wielebny jako Sekretarz Stanu. Ale tu, ugryzę się w język.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Pax! Po cóż bracia się kłócicie?

Zmieniając temat, w Sarmacji na głównego faworyta do korony Książęcej wyrósł dawny król Teutonii Andrzej Fryderyk. Jego wybór jest moim zdaniem już przesądzony, nie wiem kto mógłby z nim przegrać...
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

(19.08.2020, 10:01:01)Stanisław Dmowski napisał(a): Pax! Po cóż bracia się kłócicie?

Zmieniając temat, w Sarmacji na głównego faworyta do korony Książęcej wyrósł dawny król Teutonii Andrzej Fryderyk. Jego wybór jest moim zdaniem już przesądzony, nie wiem kto mógłby z nim przegrać...

Nie wszyscy go popierają. Wink
Odpowiedz

http://rzeczpospolitaobojganarodow.pl/fo...303&t=5711

Jego Królewska Mość Sebastian January II nadał Jego Świątobliwości oraz mojej skromnej osobie order. To bardzo miły gest, w imieniu swoim oraz Ojca Świętego Jana II wyrażam za niego wdzięczność. Smile
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Serdecznie gratulacje!
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Mikołaj Dreder
Odpowiedz

Ja również serdecznie gratuluję
Odpowiedz

Serdecznie gratuluję. Smile
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Również dokładam się do gratulacji wyróżnionym, w pełni zasłużone odznaczenie. Smile
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(19.08.2020, 10:25:44)Janusz Zabieraj napisał(a):
(19.08.2020, 10:01:01)Stanisław Dmowski napisał(a): Pax! Po cóż bracia się kłócicie?

Nie wszyscy go popierają. Wink

Wyniki elekcji Wink
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.