Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaproszenie na turniej strategiczny
Dostojni Obywateli Rotrii,

przybywam do Państwa z Królestwa Dreamlandu z zaproszeniem do udziału w rywalizacji militarnej w ramach popularnej gry przeglądarkowej Supremacy1914. Turniej przeznaczony jest wyłącznie dla mieszkańców polskich mikronacji.

Trwa rekrutacja i wstępna faza rozruchu. W ostatnich godzinach do naszej zabawy dołączyli, poza mieszkańcami Królestwa Dreamlandu, również obywatele Monarchii Austro-Węgierskiej i Rzeczypospolitej Obojga Narodów.  

Gramy na mapie Wielka Wojna (Ameryka Północna, Europa, Afryka Północna). Zasady są proste i wynikają z samych ograniczeń związanych z ustawieniami mapy: każdy z uczestników wybiera kraj, którym chce pokierować; niedopuszczalne jest tworzenie klonów – nad uczciwością rozgrywek czuwa system Anti-Cheat, weryfikujący adresy IP; w rozgrywce może uczestniczyć maksymalnie 31 graczy.

Jak dołączyć?

Rejestrujemy darmowy profil na stronie gry.

W panelu użytkownika w zakładce „Nowe gry” korzystamy z opcji "szukaj". Wpisujemy identyfikator: Turniej Mikro2020. Gra zabezpieczona jest hasłem: dreamopolis.
William diuk Chamberlain-Schlesinger
Pierwszy Minister Królestwa Dreamlandu
Odpowiedz

Ile czasu dziennie trzeba poświęcić na grę? Propozycja wydaje się dla mnie ciekawa, ale nie wiem czy byłbym w stanie ogarnąć czasowo ten turniej... Smile
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Grałem w tę grę   Smile
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
Odpowiedz

O jeju, grało się w Supremacy1914, a nawet swego czasu moderowało... ale już nikt nie pamięta czasu „żółtków”.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(03.09.2020, 14:42:16)Mikołaj Dreder napisał(a): Ile czasu dziennie trzeba poświęcić na grę? Propozycja wydaje się dla mnie ciekawa, ale nie wiem czy byłbym w stanie ogarnąć czasowo ten turniej... Smile

Od kilku do kilkudziesięciu minut (zwłaszcza w przypadku trwającego konfliktu zbrojnego). Wszystko zależy od osobistego zaangażowania i kraju, który wybierzemy - peryferyjne gwarantują długie okresy spokoju, centralne - niekoniecznie. Rozrzut jest ogromny - od Grenlandii i Kanady po Arabię i Egipt. Turniej potrwa ponad miesiąc, będziemy mieli fazy mniej i bardziej dynamiczne. 

W tej chwili zajęte są m.in. Cesarstwo Niemieckie, Polska, Austro Węgry, Rumunia i Finlandia. 

Serdecznie zaparaszam wszystkich zaintresowanych: tak debiutantów, jak i doświadczonch weteranów. Mamy na mapie graczy z obu grup.
William diuk Chamberlain-Schlesinger
Pierwszy Minister Królestwa Dreamlandu
Odpowiedz

(03.09.2020, 22:59:53)Pio Maria de Medici napisał(a): O jeju, grało się w Supremacy1914, a nawet swego czasu moderowało... ale już nikt nie pamięta czasu „żółtków”.

Jak to nikt nie pamięta? Ja pamiętam twoje dyskusje pisane spod jak to określałeś "furty". Przyjemna gierka, mile wspomnienia wracają Smile
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Ekscelencjo,
chciałem się zalogować, ale zmieniono hasło. Niepoprawnem jest hasło dreampolis.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

(07.09.2020, 18:12:36)Pio Maria de Medici napisał(a): Ekscelencjo,
chciałem się zalogować, ale zmieniono hasło. Niepoprawnem jest hasło dreampolis.

Jeżeli Wasza Eminencja wpisała tak, jak w powyższym poście, to jest źle. Wink
Powinno być „dreamopolis”, jak JE Premier diuk Chamberlain napisał.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Ta gra poszła do przodu. Nie ma już nic z Supremacy z czasów kiedy byłem SModem.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Turniej dobiegł końca, a jego zwycięzcą został JKW Robert Fryderyk, mieszkający w Dreamlandzie, który grał jako Cesarstwo Niemieckie.

https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...349#p86349
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.