Czas na moje tradycyjne podsumowanie aktywności forumowej w minionym miesiącu. Ta k jak zawsze, tak też dzisiaj, będzie ona opracowana w oparciu dane zbierane przez Leocki ISM. Nasz wynik nie jest jakiś rewelacyjny - "zaledwie" 338 postów, ze średnią 22.58 na mieszkańca. Czołową trójkę otworzyłem ponownie ja oraz Brat Janusz - odpowiednio napisaliśmy 74 i 65 postów, co składa się na 41.12% ogółu opublikowanych wiadomości we wrześniu. Na trzecim miejscu uplasował się - po raz pierwszy - Andrew von Habsburg, czego szczerze Jego Ekscelencji gratuluję i życzę mu kolejnych dobrych miejsc. Opublikował on aż 43 wpisy, w związku z czym czołowa trójka września uzyskała 53.69% udział w liczbie opublikowanych wrześniowych wiadomości. Czarnym punktem września jest 5. oraz 6. dzień tego miesiąca - wtedy to opublikowaliśmy po jednym poście dziennie i jest to najniższy wynik dzienny tego miesiąca. Równocześnie stanowi to postęp w stosunku do poprzedniego miesiąca - wtedy to dwa dni z najwyższym wynikiem miały liczbę postów wynoszącą mniej, bo aż zero. Najwyższy - 41 postów 28., a potem 26 - 19. oraz 20. 02. Średnio dziennie publikowaliśmy 11.2 posta. Dziewięciu użytkowników forum napisało więcej niż 10. postów, a siedmiu więcej niż 20. Cztery osoby przekroczyły barierę 30 postów w miesiącu.
We wrześniu zanotowaliśmy minimalny regres względem sierpnia - napisaliśmy 65 postów mniej (należy wziąć pod uwagę też fakt, że sierpień ma 31 dni). Średnia dzienna w sierpniu to 13 wiadomości, a więc o 1.8 posta dziennie więcej.
Czołowa trójka:
1. Mikołaj Dreder - 110 postów w sierpniu, 74 we wrześniu, wynik na minus o 36 postów.
2. Janusz Zabieraj - 83 posty w sierpniu, 65 we wrześniu, wynik na minus o 18 postów.
3. Pio de Medici (III miejsce w sierpniu, IV we wrześniu) - 63 postów w sierpniu, 34 we wrześniu, wynik na minus o 29 postów.
4. Andrew de Medici (V miejsce w sierpniu, III we wrześniu) - 21 postów w sierpniu, 43 we wrześniu, wynik na plus o 22 posty.
Pozostaje mieć nadzieję, że wynik październikowy będzie o wiele, wiele lepszy na co osobiście liczę.