Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Winiarnia u Bernarda
(21.10.2020, 11:22:22)Janusz Zabieraj napisał(a): To jakie składniki życzylibyście sobie na pizzy Giovanni? Sos pomidorowy z dodatkiem ostrych papryczek, to pewniak.

PS Ja uwielbiam włoskie pizze, zwłaszcza te suche, bo jadłem napolitańską i była bardzo wodnista, ale i hawajską nie pogardzę. Okrągłego włoskiego placka to mógłbym jeść non stop. Wink

Ja również, pizza to coś wspaniałego. Heart  Jednak obecnie prowadzę restrykcyjną dietę i unikam tego typu przysmaków, czekam aż dieta się skończy Cool
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii


[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Po co jeść, skoro można pościć?
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Osobiście jesteśmy zwolennikiem różnorakich past, ale ciekawi jesteśmy co prócz "prapryczek i oliwy" znajdzie się na Pizzy Giovanni.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(21.10.2020, 11:51:59)Gagik Bagratyda napisał(a): Po co jeść, skoro można pościć?

Ciekawe. Smile
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

(21.10.2020, 12:28:04)Giovanni III napisał(a): Osobiście jesteśmy zwolennikiem różnorakich past, ale ciekawi jesteśmy co prócz "prapryczek i oliwy" znajdzie się na Pizzy Giovanni.

Z papryczek się wycofuję.

Przed piecem: pomidory San Marzano, ser Parmigiano Reggiano, mozarella fior di latte.
Po piecu: ser Cacciocavallo Dolce, szynka długojrzewająca Fiocco di Sauris, pesto bazyliowe, oliwa pomarańczowa, bazylia.
Odpowiedz

Jak się u Was mówi na neapolitańską?
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Zagramaniczna.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

A tak a propo, to lubicie taką? Taką ciapciatą i mokrą od pomidorowej pulpy, że trzeba kroić? Czy lubicie jak pizza "stoi" i da się ją jeść rękami?

Jak ktoś będzie w Katowicach, to polecam trzy pizzerie: Pizza z Pieca na Mielęckiego (najlepsza pizza moim zdaniem - przepis powyżej jest z mojej ulubionej), Len Arte na Mariackiej (tutaj lubię z anchois i jest lekko mokra) i Vera Napoli na Warszawskiej (bardzo mokra i niestety najdroższa).
Odpowiedz

Każdą lubię, wybrzydzam tylko jeśli chodzi o składniki, choć tu akurat mam zasadę, że im prościej tym lepiej, więc najczęściej jadam margarytę.

Ostatnio do jednej z moich ulubionych pitcerni (często stamtąd zamawiałem, bo mieszkałem przez jakiś czas niedaleko) przyjechała sama Magda Gessler. Kiedy patrzyłem na to, co odkryła w ich kuchni to uznałem, że mam naprawdę stalowy żołądek.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(23.10.2020, 08:43:42)Ametyst I Dziecię napisał(a): Każdą lubię, wybrzydzam tylko jeśli chodzi o składniki, choć tu akurat mam zasadę, że im prościej tym lepiej, więc najczęściej jadam margarytę.

Ostatnio do jednej z moich ulubionych pitcerni (często stamtąd zamawiałem, bo mieszkałem przez jakiś czas niedaleko) przyjechała sama Magda Gessler. Kiedy patrzyłem na to, co odkryła w ich kuchni to uznałem, że mam naprawdę stalowy żołądek.

U mnie była pod blokiem w pizzeri i było nieźle. Ale tam zawsze pizza była dobra. Ja lubię salame picante, parmeńską. Takie klasyki.
Odpowiedz



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.