Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
Nie wątpimy. Jak nie wątpimy we wszystkie tytuły, jakie nadał nam Wielebny kardynał Aurelio.
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
(16.11.2020, 22:39:11)Giovanni III napisał(a): Nie wątpimy. Jak nie wątpimy we wszystkie tytuły, jakie nadał nam Wielebny kardynał Aurelio.
Niczego nie pamiętam. Byłem absolutnie poza tym.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Ametyst I Dziecię
Kolejny, co ma problemy z pamięcią. Zabierzemy Eminencję do restauracji Angelo Sodano niedaleko wzgórz Marciela, to się Eminencji wszystko przypomni. Zjemy po kanapce McCarrick i będzie dobrze!
(16.11.2020, 20:34:35)Ametyst I Dziecię napisał(a): W sensie to co mówi o stosunku wrocławian i Dolnoślązaków do Gulbinowicza brzmi dla mnie znajomo.
Ode mnie do Wrocławia baardzo daleko, więc postać Gulbinowicza nie była tu na tyle żywo obecna w miejscowej pamięci, żeby ludzie poczuli się aż tak zbiorowo zawiedzeni. Choć oczywiście nikomu do śmiechu nie jest, bo szkoda, że na postać do niedawna uważaną za bardzo pozytywną należy teraz spojrzeć inaczej.
Cytat:Takie coś widnieje w sarmackim profilu nowego ambasadora Księstwa. Czyżby był on buddystą?
Ja osobiście uwielbiam tę tytulaturę. Po polsku brzmi ona dość zabawnie (nie wiem jak w oryginale), ale moje wnuki za każdy zwrot do mnie z użyciem tej formułki dostaną cukierka.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
(16.11.2020, 23:35:32)Giovanni III napisał(a): Kolejny, co ma problemy z pamięcią. Zabierzemy Eminencję do restauracji Angelo Sodano niedaleko wzgórz Marciela, to się Eminencji wszystko przypomni. Zjemy po kanapce McCarrick i będzie dobrze!
A co się Wasza Świątobliwość Dziwisz? Przy tylu rzeczach do spamiętania mogłem już zapomnieć o najbardziej kontrowersyjnym epizodzie mojego życiorysu.
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
A jeden mój kolega kiedyś poszedł do kawiarni w Rzymie i tam siedział prawdziwy Sodano.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Brzmi jak początek kolejnego filmu Sekielskich.
Myśmy mieli okazję wypić piwo z kardynałem Turksonem.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Ametyst I Dziecię
Mnie niestety ominęła okazja na osobiste spotkanie kardynała Sarah i z zazdrością spoglądam na zdjęcia znajomych, którzy mieli wówczas tę przyjemność

Szczyt moich kościelnych znajomości to szeregowy (byłby z epitetu zadowolony) biskup. Tak bardzo ekumeniczny, że chyba sam ze sobą prowadzi dialog.
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 4
(16.11.2020, 20:59:41)Gagik Bagratyda napisał(a): Cytat:Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Takie coś widnieje w sarmackim profilu nowego ambasadora Księstwa. Czyżby był on buddystą?
Hm... Dawniej interesowałem filozofią Dalekiego Wschodu oraz meandrami myśli Dalajlamy (książka "Sztuka szczęścia w trudnych czasach", Rebis). Teorie głoszone przez buddyzm wydają się być ciekawe, jednakże nie na tyle przekonywujące bo przejść na buddyzm.
/-/ dr net. Hewret z Gerwenu
Ambasador Księstwa Sarmacji przy Jego Świątobliwości Patriarsze w Stolicy Apostolskiej