Liczba postów: 2771
    Liczba wątków: 225

Godz. 12:45, a więc w godzinach popołudniowych. 

Liczba postów: 2014
    Liczba wątków: 65

A jaki macie czas w Rotrii?

Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani 
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus

Liczba postów: 903
    Liczba wątków: 18

Elastyczny.

Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի

(22.12.2020, 14:18:42)Gagik Bagratyda napisał(a):  Elastyczny.
Jak guma w patriarszych kalesonach. 

Liczba postów: 413
    Liczba wątków: 24

Cieszę się, że Wasza Świątobliwość wraca znów do aktywności i to z przytupem, bo w postaci audiencji, czekam z niecierpliwością na jej wygłoszenie. Opóźnienie rozumiemy, każdy z nas ma swoje obowiązki przecież.

(22.12.2020, 20:38:40)Stanisław Dmowski napisał(a):  Cieszę się, że Wasza Świątobliwość wraca znów do aktywności i to z przytupem, bo w postaci audiencji, czekam z niecierpliwością na jej wygłoszenie. Opóźnienie rozumiemy, każdy z nas ma swoje obowiązki przecież.
Yhy, yhy. Tak. Ciekawe czy zamiast audiencji adwentowej będzie chociaż audiencja oktawalna. Naprawdę nie wiem, dlaczego mikronauci dążą do najwyższych stanowisk w państwie, jeśli nie mają czasu nawet 10 minut poświęcić na sprawy państwowe. Ja ze smartfona w święta wstawiłem uroczystość. Dało się. W Wigilię i w II święto nawet lapka odpaliłem. A mam rodzinę i nerdem nie jestem.
PS Nawet kiedyś jak żona mi będzie ględzić czy dziecko płakać, to schowam się z komórką do kibelka i będę udawał problemy gastryczne, żeby zrobić swoje w mikropaństwach. 

Wszystko się da, jak się chce.

Przecież do świąt jeszcze półtora tygodnia, zdąży się zrobić i adwentową.

Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի

Liczba postów: 413
    Liczba wątków: 24

Kolegium w swojej mądrości powierzyło tron pawłowy Janowi III znając jego wielkie cnoty życzliwości, pracowitości jak i wiedząc o tym, że jego realowa misja może czasami lub często uniemożliwiać mu udział w życiu Rotrii. Należy kierować modły, aby przedłużająca się realioza patriarsza została przezwyciężona a Jego Świątobliwość mógł wrócić do sprawności. Na to wszyscy liczymy. Nie uważam, że wszyscy postąpiliby tak jak Pan tutaj podał :)

Poprzedni patriarcha też nie należał do najaktywniejszych. 

Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի

Poza Piusem Leonem I i II, no i początkami Klemensa IV oraz Jana I to w sumie żaden. Od dawien dawna. I to nie jest aktywność w postaci bombardowania postami, ale najdrobniejsza. Chociaż maleńka wizja pontyfikatu.