Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(23.12.2020, 17:52:31)Gagik Bagratyda napisał(a): Oj, to z karierą duchowną może być ciężko, bo jak będzie Pan puryfikował kielich po Komunii? Wink

moje gratulacje,a jesli chodzi o  alkochol i kariere,mozna to jakość rozwiazac-Smile
Odpowiedz

No cóż, w świecie wirtualnym jest to możliwe, ale w realu było by to niemożliwe, mimo iż większość NOMowych księży używa do puryfikacji tylko wody (przynajmniej ja się natykam niemal wyłącznie na takich) - ale wtedy pozostają jeszcze Święte Postacie.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

(23.12.2020, 18:07:05)Gagik Bagratyda napisał(a): No cóż, w świecie wirtualnym jest to możliwe, ale w realu było by to niemożliwe, mimo iż większość NOMowych księży używa do puryfikacji tylko wody (przynajmniej ja się natykam niemal wyłącznie na takich) - ale wtedy pozostają jeszcze Święte Postacie.

Hmm,myślę ze mogę uchnic ten warunek, Prawa Skautowego, i swwojego moralnego-Smile
Odpowiedz

(23.12.2020, 18:00:25)Janusz Zabieraj napisał(a): Wszystko jest dla ludzi, ale fakt, nie znoszę nadużywania alkoholu. W alkoholu siedzi diabeł.

https://www.youtube.com/watch?v=hDa3ZsVc8KU
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Słyszałem, że u Was już święta to sobie przyszedłem pojeść, poświętować.

Odpowiedz

Ciekawe czy doczekamy się kiedyś świąt z patriarszą celebracją.
Odpowiedz

Znam się już trochę ze Świątobliwym Patriarchą to może go w końcu przekonałem do starego stylu...
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

Bracia! Od czasu do czasu pojawiam się na forum, ale z racji nasilającej się realiozy nie jestem na razie w stanie spełniać moich obowiązków. Jednakże życzę Wam Błogosławionych świąt Bożego Narodzenia i obfitości łask od Bożej Dzieciny. Jak tylko poprawi się sytuacja to postaram się nadrobić zaległości w Kongregacji i wszędzie tam, gdzie posługuję. Nie wiem jak Patriarcha, ale myślę, że również nawał realiozy go dopadł.
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(25.12.2020, 18:24:05)Janusz Zabieraj napisał(a): Ciekawe czy doczekamy się kiedyś świąt z patriarszą celebracją.

Zorganizowałem obchody Wielkanocy za pontyfikatu Piusa Leona II, więc stosunkowo niedawno mieliśmy patriarsze celebracje podczas najważniejszych świąt. Wink
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(26.12.2020, 11:43:38)Mikołaj Dreder napisał(a):
(25.12.2020, 18:24:05)Janusz Zabieraj napisał(a): Ciekawe czy doczekamy się kiedyś świąt z patriarszą celebracją.

Zorganizowałem obchody Wielkanocy za pontyfikatu Piusa Leona II, więc stosunkowo niedawno mieliśmy patriarsze celebracje podczas najważniejszych świąt. Wink

Piusy Leony to jedyni aktywni Patriarchowie od Klemensa III Cordoby.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.