Liczba postów: 379
Liczba wątków: 24
(28.12.2020, 19:53:28)Gagik Bagratyda napisał(a): Poprzedni patriarcha też nie należał do najaktywniejszych. 
Wszyscy wtedy nad tym ubolewaliśmy, sam chyba domagałem się większej mądrości kolegium przy wyborze i pewnej odwagi działań, kiedy nie jest się w stanie kierować państwem. Teraz to zasadniczo już chyba przyzwyczaiłem się do takich stanów rzeczy, które to są typową rotryjską przypadłością. Sam też nie grzeszę aktywnością, bo i niespecjalnie mam ochotę angażować się w realowe dysputy lub narracje na granicy offtopu a i na prośbę moich drogich przyjaciół zgodziłem się na jakiś czas pomóc im reaktywować mą ojczyznę.
Zresztą, być może następne konklawe wyłoni kogoś z grona szanownych dyskutantów, wtedy możemy się spodziewać aktywności
Liczba postów: 398
Liczba wątków: 40
(28.12.2020, 20:03:24)Stanisław Dmowski napisał(a): (28.12.2020, 19:53:28)Gagik Bagratyda napisał(a): Poprzedni patriarcha też nie należał do najaktywniejszych. 
Wszyscy wtedy nad tym ubolewaliśmy, sam chyba domagałem się większej mądrości kolegium przy wyborze i pewnej odwagi działań, kiedy nie jest się w stanie kierować państwem. Teraz to zasadniczo już chyba przyzwyczaiłem się do takich stanów rzeczy, które to są typową rotryjską przypadłością. Sam też nie grzeszę aktywnością, bo i niespecjalnie mam ochotę angażować się w realowe dysputy lub narracje na granicy offtopu a i na prośbę moich drogich przyjaciół zgodziłem się na jakiś czas pomóc im reaktywować mą ojczyznę.
Zresztą, być może następne konklawe wyłoni kogoś z grona szanownych dyskutantów, wtedy możemy się spodziewać aktywności 
Ciekawe, czy tak samo ubolewamy nad sprawdzeniem mojej pracy magisterskiej z teologii. Trochę żałuję, że czekam na ocenę, ponieważ mógłbym p. Swarzewskiemu doręczyć magisterkę z Historii Nordaty.
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• śp. Stefan II
Liczba postów: 3156
Liczba wątków: 295
(28.12.2020, 21:56:27)Piotr Pawłow napisał(a): (28.12.2020, 20:03:24)Stanisław Dmowski napisał(a): (28.12.2020, 19:53:28)Gagik Bagratyda napisał(a): Poprzedni patriarcha też nie należał do najaktywniejszych. 
Ciekawe, czy tak samo ubolewamy nad sprawdzeniem mojej pracy magisterskiej z teologii. Trochę żałuję, że czekam na ocenę, ponieważ mógłbym p. Swarzewskiemu doręczyć magisterkę z Historii Nordaty.
Może się Brat przepisać na historię. Ja szybko sprawdzę.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
Liczba postów: 379
Liczba wątków: 24
(28.12.2020, 21:56:27)Piotr Pawłow napisał(a): (28.12.2020, 20:03:24)Stanisław Dmowski napisał(a): (28.12.2020, 19:53:28)Gagik Bagratyda napisał(a): Poprzedni patriarcha też nie należał do najaktywniejszych. 
Gdyby Ekscelencja uważnie śledził forum, zauważyłby, że już dawno ją oceniłem i wydałem dyplom. Ubolewam więc... że nie czytacie
Przepraszam.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Liczba postów: 398
Liczba wątków: 40
W takim razie proszę o wybaczenie.
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)
Liczba postów: 2751
Liczba wątków: 258
Cytat:
Państwo Kościelne Rotria
W imieniu Jego Świątobliwości Piotra I, wszyscy członkowie Świętego Kolegium Kardynalskiego, zarówno aktywni, jak i przebywający na emeryturze, zobowiązani są do przybycia do Stolicy Apostolskiej na konsystorz, którego obrady będą toczyć się za zamkniętymi drzwiami.
(+) Mikołaj kardynał Dreder
Wikariusz Generalny
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 2751
Liczba wątków: 258
Cytat:
Państwo Kościelne Rotria
W imieniu Jego Świątobliwości Piotra I oraz całego Domu Pontyfikalnego Patriarchy i Biskupa Rotrii, zawiadamiam o tradycyjnej i uroczystej koronacji patriarszej, która odbędzie się w najbliższy wtorek - tj. 23.02.2021 roku, o godzinie 17., w Bazylice Świętego Pawła na wzgórzu Welijskim. Po koronacji Jego Świątobliwość Piotr wygłosi uroczystą mowę koronacyjną z okazji inauguracji pontyfikatu oraz ogłosi akt rehabilitacji jednego z jego poprzedników. Dzień później Ojciec Święty dokona swojego ingresu patriarszego do Bazyliki Laterańskiej, zgodnie z wolą Ojca Świętego Jana III. Zobowiązuje wszystkich zwierzchników kościołów partykularnych, aby niniejsze ogłoszenie odczytane w diecezjach Kościoła Rotryjskiego.
(+) Mikołaj kardynał Dreder
Wikariusz Generalny
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii
Cytat:
Państwo Kościelne Rotria
Dziś Jego Świątobliwość Patriarcha Piotr odbywa podróż apostolską do Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Jest to pierwsza pielgrzymka Ojca Świętego.
Wikariat Generalny Stolicy Apostolskiej
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Liczba postów: 2892
Liczba wątków: 215
Cytat:
Państwo Kościelne Rotria
Dwór Jego Świątobliwości Piotra pragnie poinformować, że jutro, w Niedzielę Palmową, odbędzie się uroczysta liturgia oraz audiencja celebrowane przez Ojca Świętego Seniora, Jana III. Zapraszamy na tę uroczystość wszystkich serdecznie.
Wikariat Generalny Stolicy Apostolskiej
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
|