Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Widać nie tylko niektórzy nasi forumowicze są krytycznie nastawieni wobec "Radia Maryja"
https://www.facebook.com/permalink.php?s...4266395910
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

No i widać, że w pewnych sprawach z każdym można dojść do porozumienia.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Ciekawy temat znalazłem na jednej z facebookowych grupek. Pewna amerykańska organizacja religijna ordynuje na duchownych (czy raczej "ministrów", jak sama mówi) wszystkich chętnych. Sprawa jest banalnie prosta. Wypełniamy formularz internetowy, a po kilku miesiącach przychodzą (bezpłatnie) certyfikat i dodatkowe materiały. Jakie są tego skutki? W zasadzie żadne, poza możliwością udzielania prawnie uznawanych ślubów w niemal wszystkich stanach USA. Universal Life Church, bo o nim mowa, twierdzi o sobie, że nie posiada doktryny, a ordynować może wyznawcę każdej religii lub nawet osobę bezwyznaniową. Co o tym Bracia sądzą? Zachęcam do dyskusji Smile Więcej można poczytać tu. Bezpośredni link do formularza znajduje się tutaj.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Słuchajcie! Stworzyłem właśnie na Fandomie Rotria Wiki :[[https://rotria.fandom.com/pl/wiki/Rotria_Wiki]]
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

(07.02.2021, 03:04:55)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Ciekawy temat znalazłem na jednej z facebookowych grupek. Pewna amerykańska organizacja religijna ordynuje na duchownych (czy raczej "ministrów", jak sama mówi) wszystkich chętnych. Sprawa jest banalnie prosta. Wypełniamy formularz internetowy, a po kilku miesiącach przychodzą (bezpłatnie) certyfikat i dodatkowe materiały. Jakie są tego skutki? W zasadzie żadne, poza możliwością udzielania prawnie uznawanych ślubów w niemal wszystkich stanach USA. Universal Life Church, bo o nim mowa, twierdzi o sobie, że nie posiada doktryny, a ordynować może wyznawcę każdej religii lub nawet osobę bezwyznaniową. Co o tym Bracia sądzą? Zachęcam do dyskusji Smile Więcej można poczytać tu. Bezpośredni link do formularza znajduje się tutaj.

Tak powinny wyglądać święcenia. Zgłaszasz się online, potem umawiasz z biskupem i już.
Odpowiedz

(07.02.2021, 10:16:24)Tymoteusz Piechota napisał(a): Słuchajcie! Stworzyłem właśnie na Fandomie Rotria Wiki :[[https://rotria.fandom.com/pl/wiki/Rotria_Wiki]]

Dawno, dawno temu, Pius Leon pierwszy proponował to samo, więc podoba mi się ten pomysł.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

(07.02.2021, 10:37:24)Janusz Zabieraj napisał(a):
(07.02.2021, 03:04:55)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Ciekawy temat znalazłem na jednej z facebookowych grupek. Pewna amerykańska organizacja religijna ordynuje na duchownych (czy raczej "ministrów", jak sama mówi) wszystkich chętnych. Sprawa jest banalnie prosta. Wypełniamy formularz internetowy, a po kilku miesiącach przychodzą (bezpłatnie) certyfikat i dodatkowe materiały. Jakie są tego skutki? W zasadzie żadne, poza możliwością udzielania prawnie uznawanych ślubów w niemal wszystkich stanach USA. Universal Life Church, bo o nim mowa, twierdzi o sobie, że nie posiada doktryny, a ordynować może wyznawcę każdej religii lub nawet osobę bezwyznaniową. Co o tym Bracia sądzą? Zachęcam do dyskusji Smile Więcej można poczytać tu. Bezpośredni link do formularza znajduje się tutaj.
Taka Forma wyświęcenia jest dobra.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

Musieliby się chyba zarejestrować w Polsce, aby móc udzielać ślubów.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

(07.02.2021, 10:37:24)Janusz Zabieraj napisał(a):

Tak powinny wyglądać święcenia. Zgłaszasz się online, potem umawiasz z biskupem i już.

To akurat nie są święcenia, a jedynie formalna nominacja na duchownego. Dokładnie tak jak u nas, a nawet prościej. I w realu, co nie jest bez znaczenia. Trudno jednak ocenić, czy ta nominacja w jakikolwiek sposób nawiązuje do katolickiego kapłaństwa. Moim zdaniem nie. To tylko wykorzystanie dla świeckich celów formalnej instytucji duchownego, aby chętni mogli udzielać prawnie uznawanych ślubów. Ja to tak widzę.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Ametyst I Dziecię, Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Wiecie że ten Kościół został Założony w 1962, tak wynika z Angielskiej Wikipedii : [[https://en.m.wikipedia.org/wiki/Universal_Life_Church]]
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.