Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Może Wasza Świątobliwośc okaże się Dobrym Patriarchą. Myśle że Tak.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

(21.02.2021, 17:39:18)Mikołaj Dreder napisał(a): A czy mikronacje mają cel istnienia? Wydaje mi się, że nie. Mikronacje są tworem, którzy tworzą ludzie (często znajomi) dla siebie i każdy czerpie z tej zabawy przyjemność - nie tylko z samej rozrywki, ale też z możliwości spędzenia wolnego czasu z ludźmi, z którymi się przyjaźni, etc. etc. Formuła mikronacji, kiedy to debatowało się tygodniami nad skomplikowanymi aktami prawnymi wyczerpała się już dawno temu - obecnie ludzie są bardziej leniwi, prawo jest prostsze, a mikronauci mają większą swobodę. Obecny okres w mikronacjach nazwałbym okresem przejściowym; jedna epoka jest już wieki za nami, ale w dalszym ciągu czekamy na bombę, która będzie początkiem nowej epoki, która da nam skok cywilizacyjny. Musimy przeczekać ten letarg, a na pewno mikronacje dostarczą nam jeszcze wiele frajdy.
Oczywiście, że nie mają, poza rozrywką, podobnie jak ścisłych zasad (i dlatego nie uznaję np. odrzucania mikronacji "historycznych" jak to czyni Ekscelencja Dmowski). Ale w nadejście nowej epoki mikronacji nie wierzę. Za kilka, kilkanaście lat nadejdzie ich koniec. Internet oferuje obecnie zbyt wiele możliwości rozrywki, by mikroświat mógł liczyć na wystarczający przypływ nowych ludzi, zaś starzy w końcu odejdą...
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Zalogowałem się w Sarmacji, a tam Przeciw Rotrii. Jego Świątobliwościo , co czynić. Nie będzie Wojny ?
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

Gdyby z takich powodów wybuchały wojny to mój gubernator już od paru miesięcy rezydowałby pewnie w Pałacu Apostolskim.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(21.02.2021, 21:51:50)Ametyst I Dziecię napisał(a): Gdyby z takich powodów wybuchały wojny to mój gubernator już od paru miesięcy rezydowałby pewnie w Pałacu Apostolskim.

zawsze trxeba miec oczy i uszy otwarcte w swiecie Mikronacji
Odpowiedz

Ale co przeciwko, bo nie widzimy? Sarmaci są do nas przyjaźnie nastawieni.
Odpowiedz

Ojcze w Brewe jest mały błąd. Z Iwanem Pietrowem mam mało wspólnego. Big Grin
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Gagik Bagratyda, Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(21.02.2021, 22:12:19)Piotr napisał(a): Ale co przeciwko, bo nie widzimy? Sarmaci są do nas przyjaźnie nastawieni.

Jedynie została wypowiedziana przez jednego obywatela opinia, a diakon już grozi wojskami Patriarszymi Big Grin
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

(21.02.2021, 22:14:58)Taddeo Piccolomini napisał(a):
(21.02.2021, 22:12:19)Piotr napisał(a): Ale co przeciwko, bo nie widzimy? Sarmaci są do nas przyjaźnie nastawieni.

Jedynie została wypowiedziana przez jednego obywatela opinia, a diakon już grozi wojskami Patriarszymi Big Grin

Nie możemy jej znaleźć.

(21.02.2021, 22:12:47)Piotr Pawłow napisał(a): Ojcze w Brewe jest mały błąd. Z Iwanem Pietrowem mam mało wspólnego. Big Grin

Przepraszamy, ale gdy kończyliśmy pisać brewe, nasza realna dziewczyna przyniosła pucharek lodów i się rozkojarzyliśmy. Ja realne źle zadziałało na ja wirtualne.
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Piotr Pawłow
Odpowiedz

(21.02.2021, 22:20:54)Piotr napisał(a): Przepraszamy, ale gdy kończyliśmy pisać brewe, nasza realna dziewczyna przyniosła pucharek lodów i się rozkojarzyliśmy. Ja realne źle zadziałało na ja wirtualne.

Realowe smacznego! Smile
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.