Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Brodrii to widać nawet płatne forum nie zapewni stabilności. Kompletnie nieokiełznany i nieobliczalny kraj. Jeszcze w grudniu można było sądzić, że 2021 będzie należał do nich. Dzisiaj marazm, cisza i kaplica, bo forum wywaliło. Nie rozumiem jedynie tego utyskiwania na prezydenta. Jego winą jest to, że nie wywiązuje się z obowiązków pod względem aktywności. Ale przecież on był z tego znany. Kto to wybrał na urząd? Duchy? Trupy zagłosowały? Naród zgotował sam sobie taki los. Jak to jest, że ten naród wolał Grenina na prezydenta zamiast Pana? Dlaczego wniosek o jego "impeachment" nie doszedł do skutku? Wiele pytań się nasuwa, zwłaszcza, że wersja, którą Pan lansuje po innych forach, moim zdaniem nie oddaje w pełni obrazu rzeczywistości i robi z tego Grenina potwora, który zabił kraj. A tak przecież nie jest, bo odpowiedzialność jest tam raczej zbiorowa niż jednostkowa. I pomyśleć, że niektórzy strugali znów Brodrię na carstwo, wtedy Pan Pawłow musiałby zamiast zamachami stanu parać się carobójstwem Smile
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Brodria po raz kolejny wyzionęła ducha... To efekt knowań i siłowego usunięcia mnie z kraju, który jako to dziecko pozbawione Matki Karmicielki, umiera...
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae

etc... etc.. etc.

Odpowiedz

A możecie mi wyjaśnić, chociaż tak po krótce, na czym opiera się Wasz spór?
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(22.02.2021, 22:27:35)Giovanni III napisał(a): A możecie mi wyjaśnić, chociaż tak po krótce, na czym opiera się Wasz spór?

Tak zastanawiając się to chyba nikt nie wie, może tak w imię zasad.
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

To może w imię zasad warto się pojednać i poskładać system tak, aby każdy jakoś rządził?
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Ja powiedziałem już... Nie wracam do tego zapchlonego "mocarstwa".
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
Odpowiedz

Aleksandra je reaktywuje. Raczej nie wypali, ale kto wie...?
x. Joachim von Ribbentrop
[Obrazek: tbh27]
Odpowiedz

Aleksandra Izabella ogłosiła się Cesarzową Nordaty, a w Brodrii przywróciła monarchię.
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...p?tid=2362
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

(22.02.2021, 22:48:00)Piotr Pawłow napisał(a): Ja powiedziałem już... Nie wracam do tego zapchlonego "mocarstwa".

Jakby to powiedzieć... Okrutnik. Smile
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Piotr Pawłow
Odpowiedz

(22.02.2021, 23:54:16)Piotr napisał(a):
(22.02.2021, 22:48:00)Piotr Pawłow napisał(a): Ja powiedziałem już... Nie wracam do tego zapchlonego "mocarstwa".

Jakby to powiedzieć... Okrutnik. Smile

Tak jak Pan Jezus powiedział. Wink
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Stanisław Wieniawa, Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.