Liczba postów: 205
    Liczba wątków: 16

Wasze Eminencje i Ekscelencje, 
Ufam, że w zamian za liczne dowody wierności, wkrótce przy boku wielkiego Kościoła Rotryjskiego w pełni powstanie nasza wielka i wolna Ojczyzna! 
Do władz Kościoła, został wystosowany odpowiedni apel: 
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...2#pid22112

(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.

Liczba postów: 428
    Liczba wątków: 40

Z całym szacunkiem Ojcze Święty, lecz uznanie tego Tworu będzie ciosem w serce twego syna i ucznia. Nawołuje cały Kościół Rotryjski do potępienia tej inicjatywy.

Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Miguel de Catalan

Niestety, szanowny Piotrze, ale Czcigodne Eminencje pamiętają Twoje niezbyt uczciwe zachowanie sprzed około dwóch miesięcy...
Stolica Pawłowa z pewnością wesprze swą Córę i nadzieję.

Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.

(23.02.2021, 01:34:29)Aleksandra Dostojewska napisał(a):  Niestety, szanowny Piotrze, ale Czcigodne Eminencje pamiętają Twoje niezbyt uczciwe zachowanie sprzed około dwóch miesięcy...
Wybacz Aleksandro, ale mam więcej do powiedzenia w tej sprawie, niż Ty.

Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)

Liczba postów: 903
    Liczba wątków: 18

(23.02.2021, 01:34:29)Aleksandra Dostojewska napisał(a):  Niestety, szanowny Piotrze, ale Czcigodne Eminencje pamiętają Twoje niezbyt uczciwe zachowanie sprzed około dwóch miesięcy...
Jestem tylko Ekscelencją i zapewne dlatego w tej chwili pamiętam jedynie chirotonię ojca Piotra i utworzenie Kościoła narodowego w Brodrii.

Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Piotr Pawłow

(23.02.2021, 09:53:02)Gagik Bagratyda napisał(a):   (23.02.2021, 01:34:29)Aleksandra Dostojewska napisał(a):  Niestety, szanowny Piotrze, ale Czcigodne Eminencje pamiętają Twoje niezbyt uczciwe zachowanie sprzed około dwóch miesięcy...
Jestem tylko Ekscelencją i zapewne dlatego w tej chwili pamiętam jedynie chirotonię ojca Piotra i utworzenie Kościoła narodowego w Brodrii.
Chodzi o moją schizmę w Bialenii. Chciałem utworzyć obrządek Welijski, ale niestety nikomu się tutaj nie spieszyło i nikt nie podejmował żadnych decyzji odnośnie tego. Za swoje winy przeprosiłem i nie zamierzam tego powtarzać.

Paweł

(23.02.2021, 10:12:38)Piotr Pawłow napisał(a):   (23.02.2021, 09:53:02)Gagik Bagratyda napisał(a):   (23.02.2021, 01:34:29)Aleksandra Dostojewska napisał(a):  Niestety, szanowny Piotrze, ale Czcigodne Eminencje pamiętają Twoje niezbyt uczciwe zachowanie sprzed około dwóch miesięcy...
Chodzi o moją schizmę w Bialenii. Chciałem utworzyć obrządek Welijski, ale niestety nikomu się tutaj nie spieszyło i nikt nie podejmował żadnych decyzji odnośnie tego. Za swoje winy przeprosiłem i nie zamierzam tego powtarzać.
Bynajmniej Piotrze, miałam na myśli inną sprawę... Ale po co rozdrapywać stare rany? Z mojej strony nie ma przeciwskazań, abyśmy żyli w zgodzie i pojednaniu. Pozdrawiam 

.

etc... etc.. etc.

Liczba postów: 336
    Liczba wątków: 14

Rozpoczęła się zbiórka na serwer oraz domenę w Skarlandzie.:
http://forum.skarland.eu/viewtopic.php?p=2306#p2306

Liczba postów: 2687
    Liczba wątków: 254

(23.02.2021, 13:37:05)Michał Jerzy Potocki napisał(a):  Rozpoczęła się zbiórka na serwer oraz domenę w Skarlandzie.:
http://forum.skarland.eu/viewtopic.php?p=2306#p2306
Życzę powodzenia w zbiórce. Z tego co widzę to Wasza usługa jest dość droga.

(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

Liczba postów: 86
    Liczba wątków: 5

Domena jest zarejestrowana przez AZ.pl (prawdopodobnie z hostingiem)z tego co wiem ten Rejestrator hostingowo/domenowy jest bardzo wymagającym finansowo firma wiec nie dziwie sie ze JKM Norbert szuka pomocy w wsparciu finansowym.

(-) Baltazar Ahmad Dostojewski
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti