Liczba postów: 428 
    Liczba wątków: 40

Piotr wymownie spojrzał na Aleksandrę, po czym złapał ją za rękę w ogrodzie za Pałacem, uklęknął przed nią i patrząc jej prosto w oczy wyrzekł: 

- Aleksandro, ciężko mi to przyznać, lecz nigdy nie spodziewałem się, że dojdzie do tego momentu. Jesteś wielką kobietą, a zarazem Matką Brodrii, pierwszą kobietą na piedestale tego kraju, jesteś także przebiegła jak lis czego Ci zazdroszczę i dlatego chciałbym wyrazić zachwyt Tobą oraz zadać najważniejsze pytanie w moim życiu. Czy uczynisz mnie tym szczęśliwcem, który będzie z Tobą kierował Imperium Brodryjskim, aż po kres naszych dni? Czy zostaniesz Moją Cesarzową Nordaty, a ja Twoim Imperatorem i Carem Brodrii?  

Tadeusz przyniósł na tacy pierścionek zaręczynowy: 

- Aleksandro, czy zostaniesz moją żoną? 

(Pierścionek został wykonany z białego złota oraz ozdobiony diamentami, przez najlepszych mistrzów jubilerów z Brodrii.) 

Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii 
Paweł 

![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)  

Liczba postów: 205 
    Liczba wątków: 16

Aleksandra, po chwili namysłu wyciągnęła swą dłoń, by raz trzeci w swym życiu, wyrzec: 

Tak. 

Przyjmując pierścień z rąk Wielkiego Księcia Piotra z wyraźnym wzruszeniem, dodała: 

Drogi Piotrze, niech odejdą od nas wszelkie spory i kłótnie, które dotychczas wzniecali jątrzący między nami wrogowie. Niech potęga naszego Państwa i Rodu wiedzie przez to święte małżeństwo, które stanie się fundamentem i filarem Najjaśniejszego Carstwa i Imperium. Odtąd, moja korona będzie Twoją koroną, a Twoje ludy będą moimi ludami. Niech więc dzieje się to, co nieuniknione, a zapisane jest w zamysłach Najwyższego! Niech zakwitną na powrót szczęściem i błogim pokojem kraje brodryjskie, a cała Nordata zapłonie blaskiem tak sławnego Imperium, owocu naszej jedności. 

Gdy inni wiodą wojny, Ty szczęśliwa Brodrio, żeń się! 

(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion  
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae 

etc... etc.. etc. 

Liczba postów: 86 
    Liczba wątków: 5

Gratuluje tobie Matko Aleksandro i tobie Ojczymie Piotrze zaręczyn i oczekuje na zaproszenie na ślub który jak miewam szybko nastąpi jeśli zostawi sie was samych na noc w pokoju.

(-) Baltazar Ahmad Dostojewski 
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti

Liczba postów: 428 
    Liczba wątków: 40

Piotr wstał z kolan spojrzał w oczy Aleksandrze i wyrzekł: 

- Gdy My staniemy się jednością, cały naród się zjednoczy pod naszym wspólnym wiecznym panowaniem, Nordata zobaczy ostateczne wskrzeszenie naszego wiecznego Imperium, które będziemy wskrzeszali miłością, radością, szczęściem i dostatkiem. Od teraz każdy mój wróg, będzie Twoim, a Twój wróg moim, dlatego niech Nasze zaręczyny będą zwiastowaniem odrodzenia mocarstwa, które będzie trwało wieki. 

Po swojej wypowiedzi Piotr pocałował Aleksandrę w dłoń.

Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii 
Paweł 

![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)  

Liczba postów: 903 
    Liczba wątków: 18

Moje najserdeczniejsze gratulacje, Ojcze Piotrze i Wasza Cesarska Wysokość! 

A z weselem radzę się pośpieszyć; już za trzy tygodnie Wielki Post! Jeśli chcecie jeść mięso na weselu, powinniście je zorganizować przed pierwszą niedzielą marca.

Gagik Bagratuni 
Գագիկ Բագրատունի 

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Piotr Pawłow

Liczba postów: 336 
    Liczba wątków: 14

23.02.2021, 17:06:18 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.02.2021, 17:07:01 przez Miguel de Catalan.)

@ Taddeo Piccolomini Ja cię ... Nie wierzę. W całym moim v-życiu nie wierzyłem w taka możliwość, czytałem o różnych konfliktach itd.  
teraz to wybuduję kilka kościołów Albo po prostu dam tobie a ty zbudujesz.   
Narzeczonym życzę szczęścia i powodzenia.

Liczba postów: 205 
    Liczba wątków: 16

Wzruszona i do cna przejęta monarchini uścisnęła delikatnie dłoń Narzeczonego, po czym rzekła w stronę Jego Ekscelencji: 

Tadeuszu, niech się dzieją wyroki Opatrzności. Niech Rotria błogosławi ten związek. 

(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion  
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae 

etc... etc.. etc. 

Liczba postów: 86 
    Liczba wątków: 5

(23.02.2021, 17:06:18)Michał Jerzy Potocki napisał(a):  @Taddeo Piccolomini Ja cię ... Nie wierzę. W całym moim v-życiu nie wierzyłem w taka możliwość, czytałem o różnych konfliktach itd.  
teraz to wybuduję kilka kościołów Albo po prostu dam tobie a ty zbudujesz.   
Narzeczonym życzę szczęścia i powodzenia. 
Kanclerzu cuda sie zdarzają mamy dzisiaj przykład "oświadczenia Carycy Aleksandry" oraz tutaj co byliśmy świadkami jeszcze nie raz ta para zakochanych nas moze zaskoczyć w pozytywnym tego słowach.

(-) Baltazar Ahmad Dostojewski 
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Miguel de Catalan

Liczba postów: 2919 
    Liczba wątków: 344

Serdecznie gratuluję, to wspaniała wiadomość!

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,  
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep 
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego, 
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. 

Liczba postów: 336 
    Liczba wątków: 14

Ma Pan Rację. Ogłoszę taka wiadomość w RON.

|