Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Damy czas do poniedziałku. Na reakcję władz o przeprosiny. Proszę Panie Prefekcie przekazać taką wiadomość. To nasza wola. I niech Ksiądz Prymas też tak napisze władzom.
Odpowiedz

Cytat:Wszakże jak mówi sam b. ojciec święty Giovanni III "Wszyscy czarni to pedofile".

Tak pisze ten cały Makbwe
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
Odpowiedz

(26.02.2021, 22:47:39)Piotr napisał(a): Damy czas do poniedziałku. Na reakcję władz o przeprosiny. Proszę Panie Prefekcie przekazać taką wiadomość. To nasza wola. I niech Ksiądz Prymas też tak napisze władzom.

Wasza Świętobliwość,

Mam to napisać pod tamtym listem?

Skoro ksiądz Prymas ma to napisać, to nie wiem, czy jest potrzeba, bym i ja to napisał.

Ponadto czy władze mają przepraszać za postępowanie pana Czarnieckiego czy raczej po prostu za brak reakcji?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Proszę napisać
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
Odpowiedz

(26.02.2021, 22:51:29)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a):
(26.02.2021, 22:47:39)Piotr napisał(a): Damy czas do poniedziałku. Na reakcję władz o przeprosiny. Proszę Panie Prefekcie przekazać taką wiadomość. To nasza wola. I niech Ksiądz Prymas też tak napisze władzom.

Wasza Świętobliwość,

Mam to napisać pod tamtym listem?

Skoro ksiądz Prymas ma to napisać, to nie wiem, czy jest potrzeba, bym i ja to napisał.

Ponadto czy władze mają przepraszać za postępowanie pana Czarnieckiego czy raczej po prostu za brak reakcji?

Za brak reakcji. Za stworzenie klimatu do tego typu zachowań. Również te protesty były bezzasadne. W końcu rola Kościoła Rotryjskiego jest znana. Odwzorowujemy Kościół Rzymski. Nie możemy nominować kobiet na kapłanów.
Odpowiedz

Ja przekazałem drogą prywatną sarmackiemu MSZ.

(26.02.2021, 22:49:50)Adalbertus Pronobis napisał(a):
Cytat:Wszakże jak mówi sam b. ojciec święty Giovanni III "Wszyscy czarni to pedofile".

A Pismo Święte mówi "«Nie ma Boga»" (Ps 53, 2b). Tyle, że bezpośrednio wcześniej jest napisane "Mówi głupi w swoim sercu:"

Co do żądań przeprosin za brak reakcji, czy nie mieli za mało czasu? Władze Sarmacji nie otrzymały wcześniej informacji, o ile wiem, że takiej reakcji oczekujemy.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

(26.02.2021, 22:29:57)Giovanni III napisał(a): Zerwać umowy, co się będziemy szczypać.

Opowiem Wam piękną historię. :3
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Opowiedzcie.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(26.02.2021, 22:57:53)Gagik Bagratyda napisał(a):

Ja przekazałem drogą prywatną sarmackiemu MSZ.

(26.02.2021, 22:49:50)Adalbertus Pronobis napisał(a):

A Pismo Święte mówi "«Nie ma Boga»" (Ps 53, 2b). Tyle, że bezpośrednio wcześniej jest napisane "Mówi głupi w swoim sercu:"

Co do żądań przeprosin za brak reakcji, czy nie mieli za mało czasu? Władze Sarmacji nie otrzymały wcześniej informacji, o ile wiem, że takiej reakcji oczekujemy.

Dobre pytanie. Może się na razie jednak lepiej wstrzymać?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Dlatego czas dajemy do poniedziałku, aby przedstawiciele władz Księstwa zjawili się w Pałacu Apostolskim z wyjaśnieniami. W ostateczności czekamy na pismo.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.