Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(27.02.2021, 08:36:21)Ametyst I Dziecię napisał(a): No to sobie wykształćcie własnych biskupów w RON. Miejscowy, który jest związany z konktenym krajem będzie miał lepszą motywację do codziennej aktywności.

A co do tych mafii, służb i lóż to sobie wypraszam - ja nie jestem katolikiem.
Bardzo byśmy chcieli aby móc proponować osoby na kandydatów na biskupów i mieć jakiś wpływ na to kto będzie u nas biskupem. Bylibyśmy wniebowzięci jeśli byłaby możliwość inwestytury świeckiej za zgodą Rotrii. No ale cóż. Możemy poczekać nie jest to specjalnie pilne.

Co do sytuacji w Sarmacji to proszę zacząć wyznawać realną filozofię. Filozofię XD.
Wtedy można słuchając takie rzeczy jakie tam się dzieją można być spokojniejszym.
Bowiem ktoś powie o jakiś gwałtach lub pedofilii a ja myślę sobie XD. Ktoś mówi o kobietach kapłanach a ja myślę sobie XD.
Od kiedy wyznaję tą filozofię moje życie stało się spokojniejsze. Polecam.
Odpowiedz

(27.02.2021, 09:49:24)Adalbertus Pronobis napisał(a): Zostałem pozwany przez Czarnieckiego. https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1048&t=31784

Istotnie, taka sytuacja miała miejsce, za co zaczynam żałować. Było to już spowodowane silnym napięciem i nie potrafiłem już inaczej działać. 

Niemniej proszę o jakąkolwiek pomoc, a jednocześnie oddaję się pod wolę Waszej Świątobliwości, co do mojej osoby.

Cała Rotria jest z Tobą, Bracie.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Czy Pomożecie mi Założyć Forum Wińskiej Republiki Ludowej ( Tak będzie się Nazywać Państwo Wirtualne w którym Ja Będę Przywódcą).
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

A tu pan Krzysztof Hans zgłosił wniosek przeciwko Mkbewe Czarnieckiemu.
https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=...ead#unread
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

(27.02.2021, 10:29:40)Mikołaj Dreder napisał(a):
(27.02.2021, 09:49:24)Adalbertus Pronobis napisał(a): Zostałem pozwany przez Czarnieckiego. https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1048&t=31784

Istotnie, taka sytuacja miała miejsce, za co zaczynam żałować. Było to już spowodowane silnym napięciem i nie potrafiłem już inaczej działać. 

Niemniej proszę o jakąkolwiek pomoc, a jednocześnie oddaję się pod wolę Waszej Świątobliwości, co do mojej osoby.

Jak już wspominałem, nie jestem Rotryjczykiem... (oczywiście p. Czarnieckiego też nie popieram).
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Mkbewe Jeszcze Mówił . Ja jestem Niewinny. I Jeszcze Mkbewe Nazywał siebie ,, Murzyniątkiem ".
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

(27.02.2021, 11:57:53)Gagik Bagratyda napisał(a):
(27.02.2021, 10:29:40)Mikołaj Dreder napisał(a):

Jak już wspominałem, nie jestem Rotryjczykiem... (oczywiście p. Czarnieckiego też nie popieram).

Miałem na myśli nie tylko rodowitych rotryjczyków, lecz jej mieszkańców innego pochodzenia również. Wink
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

A świętego oficjum nie macie? Może Rotria wyda własne wyroki za znieważenie osoby będącej prymasem a zarazem przedstawicielem państwa kościelnego Rotria.  Macie przecież własne narzędzia i dostępne formy nacisku i persfazji. Mimo iż lubię dyskusje a czasem przepychanki słowne to staram się nie używać wulgaryzmów i nie ponosić się emocjom. Praktycznie nie ma tak że kogoś nie lubię. Co najwyżej jego zachowanie w danym momencie albo w przeszłości. Staram się każdego szanować.
A ten malutki charakterek awanturnika jest bo w końcu jestem szlachciem i też staram się odzwierciedlać tamte zwyczaje ale oczywiście sprzed reform aby nie było że robię jakąś paradę z szlachty. 
Smile Wink
Odpowiedz

Pragnę zauważyć, że nie popieram "odnalezienia" "listu sprzed wieków". Czemu to miało służyć?
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

Zgadzam się z abp Gagikiem.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.