Liczba postów: 3211
Liczba wątków: 402
Za późno na dywagacje. Do San Ametista właśnie dotarł list.
Cytat:
Premislaus I Charnecc
Summus Professor
servus praesidis Iaroslai
ad perpetuam elgiebetam damnatiam
My, Przemysław I, z woli Partii i kierownictwa minister z Bożej łaski, mianujemy sługę naszego oddanego Ametysta Faradobusa rektorem do końca kandencji naszej po wsze czasy, bo któż by go przenosił, kiedy on tak i ciężki?
Dano w Choroszczy, w roku drugim kadencji rządu drugiej.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Ametyst I Dziecię
Liczba postów: 806
Liczba wątków: 12
06.04.2021, 14:32:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.04.2021, 14:34:12 przez Michał Franciszek Lisewicz.)
Wasza Świątobliwość,
Rozumiem Waszą decyzję i ją uszanowuję, choć się nie spodziewałem. Dziękuję za wszystko. Proszę o wybaczenie, jeśli w czymś uchybiłem.
Zapraszam do Bolonii czy Vinci. W Bolonii zwłaszcza serdecznie Was przyjmą, bo to dawne Waszej Świątobliwości włości. A za ten dar serdecznie dziękuję.
Życzę wszystkiego dobrego, a nade wszystko w życiu realnym błogosławieństwa Bożego i opieki Wszystkich Świętych oraz szczęścia, zdrowia i dużo radości.
Chrystus zmartwychwstał! Alleluja!
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• śp. Stefan II
Liczba postów: 3156
Liczba wątków: 295
(06.04.2021, 14:32:49)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Wasza Świątobliwość,
Rozumiem Waszą decyzję i ją uszanowuję, choć się nie spodziewałem. Dziękuję za wszystko. Proszę o wybaczenie, jeśli w czymś uchybiłem.
Zapraszam do Bolonii czy Vinci. W Bolonii zwłaszcza serdecznie Was przyjmą, bo to dawne Waszej Świątobliwości włości. A za ten dar serdecznie dziękuję.
Życzę wszystkiego dobrego, a nade wszystko w życiu realnym błogosławieństwa Bożego i opieki Wszystkich Świętych oraz szczęścia, zdrowia i dużo radości.
Rozwijaj dobrze Bracie nadane Ci ziemie Bari i Boloni. Niech te tereny dobrze Ci służą.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
Liczba postów: 806
Liczba wątków: 12
(06.04.2021, 14:52:09)Janusz Zabieraj napisał(a): (06.04.2021, 14:32:49)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Wasza Świątobliwość,
Rozwijaj dobrze Bracie nadane Ci ziemie Bari i Boloni. Niech te tereny dobrze Ci służą.
Dziękuję bardzo. Może mi się uda kiedyś zająć się narracją.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Liczba postów: 1854
Liczba wątków: 65
*Premislaus Melanoma Malignus
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland