18.05.2021, 22:57:32
Jak widzę, nie rozumiemy się. Od nikogo nie wymagam, by był rzeczywiście duchownym. Mam nadzieję, że pozostaniemy w przyjaznych relacjach.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
|
Sesja półotwarta z udziałem br. Gagika Bagratydy
|
|
18.05.2021, 22:57:32
Jak widzę, nie rozumiemy się. Od nikogo nie wymagam, by był rzeczywiście duchownym. Mam nadzieję, że pozostaniemy w przyjaznych relacjach.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
19.05.2021, 10:15:27
Brat traktuje mikro za poważnie albo stara się być jakimś totalnym ewangelizatorem na każdej niwie. W zasadzie nikt tego nie broni, nawet w ramach Kościoła Rotryjskiego. Tylko nie wolno z tego robić ogólnej doktryny.
20.05.2021, 16:18:33
Nie udzielałem się zbytnio w tej debacie, już pomijając przyczyny tego stanu rzeczy, mam do Ciebie, Najczcigodniejszy Bracie Gagiku, jedno pytanie: Czy ma Brat świadomość czym jest Mikroświat i w jakim celu został on stworzony?
Proszę o odpowiedź, najlepiej prostą, konkretną i szczerą, a nie mydlenie oczu. (-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
![]()
20.05.2021, 22:51:41
Oczywiście pozostaniemy w relacjach zupełnie przyjaznych. Mamy jednak wrażenie, że nasza niezgoda orbituje nie tyle wokół natury Rotrii, co samego pojmowania mikroświata. Brat postrzega działalność w mikroświecie zupełnie inaczej, niż reszta społeczności. To w naturalny sposób prowadzi do nieporozumień.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. ![]()
21.05.2021, 10:37:03
A moja posługa w Księstwie Sarmacji okazała się niewypałem. Nie jesteśmy jako Kościół Rotryjski dobrze odbierani. Słyszałem słowa: chcecie bawić się w duchownych, macie sobie Rotrię. I jak @Gagik Bagratyda odniesie się do takich reakcji?
24.05.2021, 16:32:52
Bracie @Gagik Bagratyda, dlaczego chcesz udzielić inwestytury biskupiej Maksymilianowi I (vel Piechota)? Przecież on za moment porzuci ten swój pomysł. To osoba niegodna zaufania.
24.05.2021, 22:04:59
Ileż my w Rotrii mieliśmy z nim problemów... Ostatnich szans dostał więcej, niż większość z nas dostanie w swoim realnym życiu we wszystkich możliwych dziedzinach. Jest nieobliczalny, niereformowalny, zupełnie nie da się z nim dogadać. Wciąż zagadką pozostaje to, czy jest dzieckiem, czy zwykłym trollem. My podejrzewamy to pierwsze, więc bardzo chcieliśmy mu pomóc i nie zniechęcać go, ale po prostu nie da się. Nie wykazuje nawet minimum potencjału do współpracy. Potrzebuje jeszcze trochę czasu, żeby wydorośleć. Wówczas z chęcią przyjmiemy go ponownie do Rotrii.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
15.06.2021, 20:23:33
Bracia, czy ktoś chciałby zabrać jeszcze głos w omawianej sprawie?
18.06.2021, 09:23:30
Dziękuję, Wasza Świątobliwość. Nie mam nic więcej do dodania.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
![]()
18.06.2021, 12:36:30
Prosimy jeszcze Brata @Gagik Bagratyda o zabranie głosu, jeśli wyraża taką wolę. Następnie przejdziemy już do podsumowania obrad sesji półotwartej.
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. ![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |