Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oficjalna liga piłkarska Państwa Kościelnego Rotria
Dla fanów piłki nożnej - powstała (samowolnie, z mojej inicjatywy) nowa liga piłkarska PKR - Serie A. Zapraszam chętnych. Potrzeba jeszcze 5 drużyn, żeby moja KS San Pietro mogła zagrać. Wink Poniżej przesyłam link do zgłoszeń.

Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

Brakuje jeszcze 3 drużyn. Rotrowie - zakładajcie swoje kluby! Toskańczycy, Anwerpczycy - do boju!
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Mamy nadzieję, że ktoś z obywateli Toskanii podejmie się tej inicjatywy Smile My po pontyfikacie rozważymy taką aktywność, choć niezbyt znamy się na rzeczy Big Grin
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
Odpowiedz

(24.05.2021, 16:57:41)Janusz Zabieraj napisał(a): Brakuje jeszcze 3 drużyn. Rotrowie - zakładajcie swoje kluby! Toskańczycy, Anwerpczycy - do boju!

Mam nadzieję, że liga się rozwinie w Rotrii. Sam z wielką chęcią bym się dołączył, ale może bliżej zimy, jak będzie więcej czasu, bo teraz nie mam go za wiele. 

Ale oprócz tego, jestem za, abyśmy w Rotrii rozmawiali o piłce nożnej.  Big Grin Chyba każdy może się na jej temat w niewielkim stopniu wypowiedzieć, nie trzeba być kibicem. Korzystając z okazji, zapytam - jakiej drużynie Bracia kibicują najmocniej i jaki zawodnik jest Waszym ulubionym?  Cool
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Ja od chwili studiów kibicuję Realowi Madryt. Kolega mnie zachęcił, bo wcześniej nie miałem takiej ulubionej drużyny. Z polskich zespołów to Zagłębie Sosnowiec.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(25.05.2021, 13:29:25)Janusz Zabieraj napisał(a): Ja od chwili studiów kibicuję Realowi Madryt. Kolega mnie zachęcił, bo wcześniej nie miałem takiej ulubionej drużyny. Z polskich zespołów to Zagłębie Sosnowiec.

Wtam jestem zainteresowany,tym tematem,i moge poprowadzic taki klub.
prosze tylko o porawny aadres do tej Ligi
pOAZDRAWIAM
Odpowiedz

Nie ma takiej ligi, ale gdyby była to ja wyrażam swoje zainteresowanie. Smile
Odpowiedz

A ja bardzo bym prosiło informację, jeżeli takowa wystartuje o informację. Jako "nadworny" statystyk mikronacyjnej piłki warto by ją również odnotowywano. Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.