Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(05.09.2021, 16:56:52)Benedykt II napisał(a):
(05.09.2021, 16:37:10)Gagik Bagratyda napisał(a): A co Rotryjczycy sądzą o tym?

Cóż, jest mi miło, że moja osoba stała się obiektem zainteresowania części mieszkańców RON, którzy lubią komentować wszystko to co robię, tak jakby to była ich sprawa. Smile

To jest ich sprawa, o ile są w jakiś sposób związani z Kościołem Rotryjskim. Patriarcha jest instytucją publiczną.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Nigdy nie należałem do triumwiru.
Odpowiedz

Jako członek rzeczonego triumwiratu (aka Depozytariusze Prawdy), czuję się wezwany do tablicy, a niejako również zobowiązany do szczerego ustosunkowana się wobec wyrażonych zarzutów i podejrzeń. Zasadniczo zgadzam się z wieloma punktami wypowiedzi br. Gagika Bagratydy, który bardzo trafnie odniósł się do przemyśleń p. Wilhelma Orańskiego. Rzecz jasna, w wielu punktach na sprawy patrzymy inaczej, ale kilka myśli jest wyrażonych dokładnie tak, jak sam chciałbym je w słowa ubrać. Po pierwsze, czy triumwirat Dredera, Medyceusza i Medyceusza-Zepa faktycznie istnieje? Jeśli mówimy o pewnej wspólnocie wartości, wizji Rotrii, pomysłów i wzajemnego zaufania, to owszem - można mówić o triumwiracie. Jeśli jednak mowa o jakiejś zamkniętej klice, która za wszelką cenę trzyma Rotrię w garści i ubeckimi metodami eliminuje każdego, kto odważy się wystąpić przeciwko jej zbrodniczo-jedynosłusznej ideologii, to obracamy się w sferze fantazji. Trzech wspomnianych wyżej duchownych Kościoła Rotryjskiego wiele łączy przecież z kard. Zabierajem, który (mimo powyższych zapewnień) w wielu aspektach dzieli z nami wspólną wizję Rotrii, pomysły i wartości, więc jeśli ktoś woli język Janusza Korwin-Mikkego, to może też alternatywnie mówić o Bandzie Czworga. Nie jest z nami zawsze jednomyślny i to oczywiście prawda, ale cała złowroga trójka również często wykazuje odmienne opinie. Szczególnie wyraźne było to podczas mianowania ks. Godunowa kardynałem za Piusa Leona II. Czy ktoś znający te wydarzenia wciąż może naiwnie wierzyć, że jesteśmy mafijnym niemal układem, który dąży do eliminowania przeciwników i osłaniania się wzajemnie za wszelką cenę?
Kwestię odejść i rzekomych represji trafnie wyjaśnił br. Bagratyda, więc nie będę nadużywał Braci czasu. Słowem, nie szukajmy sensacji. Siłą rzeczy jest tak, że najstarsi, najbardziej doświadczeni, wypróbowani i aktywni (w skali lat, a nie wycinkowo) mają zazwyczaj najwięcej do powiedzenia.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

Ktoś tu nie docenił bialeńskich służb i bialeńskich pieniędzy.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

(05.09.2021, 17:12:07)Gagik Bagratyda napisał(a):
(05.09.2021, 16:56:52)Benedykt II napisał(a):
(05.09.2021, 16:37:10)Gagik Bagratyda napisał(a): A co Rotryjczycy sądzą o tym?

Cóż, jest mi miło, że moja osoba stała się obiektem zainteresowania części mieszkańców RON, którzy lubią komentować wszystko to co robię, tak jakby to była ich sprawa. Smile

To jest ich sprawa, o ile są w jakiś sposób związani z Kościołem Rotryjskim. Patriarcha jest instytucją publiczną.

JAK ŚMIEJĄ ŚMIECIE ŚMIEĆ MNIE KRYTYKOWAĆ? MNIE DOKTORA NAUK..WRÓĆ, PATRAIRCHĘ OJCA KRÓLÓW I KSIOMŻĄT?!!
[Obrazek: pxHSe0MNuNQnNVRgrEQBRFCuoTWQFwOmri8J5KW5...authuser=0]
+ Fiodor Godunow
Wielki Inkwizytor
  • Ametyst I Dziecię
Odpowiedz

Szanowni Państwo
Proszę wybaczyć, staremu wojakowi. ale tu nie chodzi o dyskusję. Musimy coś zrobić aby podnieść Rotrię. Każdy ma prawo mieć swoje poglądy i je głosić.
Jeżeli chcemy wspólnie działać na rzecz Rotrii, to musimy się wszyscy porozumieć.
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
[Obrazek: DxkUDeu.png]
Odpowiedz

Czytałem wczoraj w Archiwum Skarlandu o Synodzie na którym głos mogli zabrać wszyscy wierni. Może to mogłoby być lekarstwem i ciekawym przeżyciem?
Odpowiedz

Przeczytałem trzy posty i już się mordka cieszy
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

(14.09.2021, 11:05:14)Taddeo Piccolomini napisał(a): Przeczytałem trzy posty i już się mordka cieszy

Witaj, Tadeuszu! Smile
Wracacie?

Jakie posty ma Ekscelencja na myśli?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Już widzę o czym mowa. Jak przeczytam do końca pracę JKM Wilhelma i dowiem się co się stało z III Rotrią, to może jakieś prywatne bazgroły wypuszczę.

Czy wracam... Pewne zobowiązania realne co do napisania pracy historycznej zachęcają do wczucia się w klimat :>. Jakby miły kolega Michał miał chwilkę czasu to chętnie porozmawiałbym na Discordzie co mnie ominęło ciekawego.

P. S. W Rotrii nadal GG jest najszybszym sposobem porozumienia się?
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.