Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
W Cerkwi prawosławnej to zasadniczo nawet żonaci biskupi nie są, wbrew pozorom, takim znowu rzadkim zjawiskiem (szczególnie jeśli chodzi np o patriarchaty bliskowschodnie). Poprzedni zwierzchnik polskiej Cerkwi, metropolita Bazyli, był w momencie wyboru na biskupa żonatym duchownym białym. Jego syn do dzisiaj pracuje w Kancelarii PAKP.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stefano Agostini
Odpowiedz

(07.12.2021, 23:20:43)Ametyst I Dziecię napisał(a): W Cerkwi prawosławnej to zasadniczo nawet żonaci biskupi nie są, wbrew pozorom, takim znowu rzadkim zjawiskiem (szczególnie jeśli chodzi np o patriarchaty bliskowschodnie). Poprzedni zwierzchnik polskiej Cerkwi, metropolita Bazyli, był w momencie wyboru na biskupa żonatym duchownym białym. Jego syn do dzisiaj pracuje w Kancelarii PAKP.

A to ciekawostka. Myślałem, że w prawosławiu to pilnują tego i biskupów żonatych już nie ma..
(+) x. inf. Stefano Agostini
Wikariusz Generalny Archidiecezji Walenckiej
Kanonik Kapituły Archikatedralnej Bazyliki św. Jana na Lateranie
Protonotariusz Apostolski

[Obrazek: 27Wq6G2.png]
[Obrazek: 1146.png]
Odpowiedz

Jak wam się podoba mój nowy avatar?
Odpowiedz

Mamy z nim… złe skojarzenia.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Gagik Bagratyda, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

My Pawła VI nie lubiliśmy jak mieliśmy fascynację tradizmem. Teraz już zmieniliśmy ocenę.
Odpowiedz

Ja nie mam na szczęścieSmile

Ładny, ładny.
dr szt. Krzysztof Windsor 
HKH Konigprins, Prins af Dravsk
Kardynał Kościoła Powszechnego Pollinu 
Arcybiskup Grodziski
[Obrazek: 100784713014182249.png]
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(08.12.2021, 22:06:39)Leon IV napisał(a): My Pawła VI nie lubiliśmy jak mieliśmy fascynację tradizmem. Teraz już zmieniliśmy ocenę.

W sumie tylko krowa nie zmienia zdania Big Grin A skąd taka zmiana w ogóle? Kiedyś pamiętam, że o tym rozmawialiśmy, to byliście zagorzałym lefebrystą Tongue
x. prof. dr hab. net. Guliano Giuseppe Montini
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Przepraszam, iż wtrącę się miedzy zdania szanownych i nieco lekko odbiegnę od tematu. O Pawle VI widziałem fajny film złożony z dwóch części. Nosił tytuł Paweł VI – papież burzliwych czasów. Polecam.
Co do awatara, to awatar jak awatar. Big Grin Wink
Odpowiedz

(08.12.2021, 23:06:47)Guliano Giuseppe Montini napisał(a):
(08.12.2021, 22:06:39)Leon IV napisał(a): My Pawła VI nie lubiliśmy jak mieliśmy fascynację tradizmem. Teraz już zmieniliśmy ocenę.

W sumie tylko krowa nie zmienia zdania Big Grin A skąd taka zmiana w ogóle? Kiedyś pamiętam, że o tym rozmawialiśmy, to byliście zagorzałym lefebrystą Tongue

Długie przemyślenia, rozważania, studia różnych testów sprawiły, że nasza realowa relacja z Bogiem się zmieniła. Człowiek dojrzewa. Wiele osób fascynuje radykalizm w młodym wieku. Później dochodzi do wniosku, że mało co jest czarne albo białe. W każdym aspekcie życia.
Odpowiedz

Ostatnio miałem ciekawą dyskusję o słynnym zdjęciu z rzekomego albumu Paetza i doszliśmy do wniosku, że trzeba do tych rewelacji podchodzić ostrożnie. Montini, podobnie jak na przykład Pius XII, to był jeszcze przedstawiciel tej starej, kościelnej wierchuszki - wychowany w określony sposób, przywykły do określonych standardów, co pozwala wątpić w to fotografowanie się w kąpielówkach..
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.