Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Mam nadzieję, że nie zostanę zapamiętany jako jakiś lobbysta, który jako innowierca zjawia się na sali obrad soboru i dyktuje Ojcom, co mają robić.
Swoją drogą myślę nad tym, aby spróbować zebrać informacje na temat wszystkich nadanych w Rotrii tytułów i sporządzić taki jakby wykaz.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
To nie tylko wasza opinia Ekscelencjo.
Liczba postów: 1130
Liczba wątków: 8
Moja wypowiedź nie miała nikogo dotknąć, jeśli tak się stało to przepraszam.
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
Liczba postów: 413
Liczba wątków: 24
Zasadniczo nie jestem wielkim entuzjastą tytułów, nie doznaję podniecenia z powodu przypięcia orderu, otrzymania lenna czy jakiegoś innego honoru. Boleję jednak, że kasatę lenn nie przeprowadzono kompleksowo, tworząc jakieś wyjątki od reguły, jak gdyby moja czy kogo innego działalność w ramach swojego poletka w kraju rotryjskim była gorsza. Mam nadzieję, ze szczęśliwcy zakasają solidnie rękawy i pokażą, ze na ten szlachetny gest patriarszy zasłużyli pokazując piękno swych dzieł i dóbr.
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 14
(25.12.2021, 12:38:55)Stanisław Dmowski napisał(a): Zasadniczo nie jestem wielkim entuzjastą tytułów, nie doznaję podniecenia z powodu przypięcia orderu, otrzymania lenna czy jakiegoś innego honoru. Boleję jednak, że kasatę lenn nie przeprowadzono kompleksowo, tworząc jakieś wyjątki od reguły, jak gdyby moja czy kogo innego działalność w ramach swojego poletka w kraju rotryjskim była gorsza. Mam nadzieję, ze szczęśliwcy zakasają solidnie rękawy i pokażą, ze na ten szlachetny gest patriarszy zasłużyli pokazując piękno swych dzieł i dóbr.
A posiadał Szanowny teraz aktualnie jakieś lenno w Rotrii ? Pytam bo w wielu wątkach był/jest szanowny moderatorem, stąd nie wiem, które poletko było wasze, a jestem ciekaw.
Hrabstwo Palestriny było, w mojej opinii, fajnie prowadzonym lennem. Wolałbym jednak, aby jeśli taka będzie wola Gospodarza po prostu je restytuowano, a nie zabierano mi Mediolan, który ja osobiście rozwijam wedle weny i możliwości.