Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Nie. Nie ma co się o takie rzeczy sprzeczać. Każdy kiedyś kopiował, lub kopiuje. Nie oceniajmy. Nie ma co. Pax!
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

Zgadzam się.
Właściwie nie powinien zabierać głosu, bo jak pisałem żegnam się z Rotia
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
[Obrazek: DxkUDeu.png]
Odpowiedz

(29.01.2022, 01:08:55)Andrew von Habsburg napisał(a): Zgadzam się.
Właściwie nie powinien zabierać głosu, bo jak pisałem żegnam się z Rotia

Nie chodziło mi wcale o to, aby Ekscelencja odchodził i w ogóle w Rotrii nie pisał. Chodziło mi aby się nie sprzeczać o Santerę, bez udziału nawet kogokolwiek z ich obywateli i to na naszym Rotryjskim forum. Po co się kłócić o to jaką mają aktywność i jakie posty. To ich sprawa. Każdy ma swoje za uszami. Nie ma co się sprzeczać. Rozmawiać można, ale takie sprzeczki są niepotrzebne... Nie mam racji ?

(26.01.2022, 22:30:04)Ametyst I Dziecię napisał(a): Wpadł mi do głowy luźny pomysł, aby stworzyć wykaz nieistniejących stolic biskupich Kościoła rotryjskiego, które można by później wykorzystywać na przykład jako stolice tytularne biskupów pomocniczych. Czy ktoś byłby w stanie mi podpowiedzieć, gdzie szukać informacji?
Bardzo dobry pomysł. Mogę zrobić spis tych ze Skarlandu, a może nawet i Vaarlandu i Antyry. Smile
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

Eminencjo
Ja dobrze zrozumiałem Eminencje nie należy się kłócić. zgadzam się
To jest jedna sprawa
Natomiast po tym jak obeszli się ze mną ostatni dwaj Patriarchowie, wolę odejść niż znowu być wykiwany.
Zawsze możecie mnie znaleźć w RON,Bizancjum. W ostatnim pod nazwiskiem Hugo de Payns
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
[Obrazek: DxkUDeu.png]
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

Zajrzałem do Santery - wątek salon meblowy. Jako posty są zdjęcia mebli z podpisami typu: fotel, kanapa.
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Ametyst I Dziecię, Miguel de Catalan
Odpowiedz

(29.01.2022, 10:49:41)Stanislao della Rotria napisał(a): Zajrzałem do Santery - wątek salon meblowy.  Jako posty są zdjęcia mebli z podpisami typu: fotel, kanapa.

Ale tej właściwej Santery ? Bo ostatnio przenieśli się na nowe forum.: https://regno.forumpolish.com

Co do aktywności, to ja też miałem w swojej karierze, wątki, które zostały uznane za spam i wymuszono na mnie abym je zamknął. Np. w RON, był taki wątek; Tego dnia i tam pisałem, co wydarzyło się danego dnia w realnej Rzeczpospolitej. Znowuż też kiedy indziej zrobiłem chyba w moim majątku zbrojownię, gdzie umieściłem zdjęcia, nazwę, oraz (chyba) krótki opis. Nie był to pierwszy taki wątek w RON, gdyż kiedyś już Śp. JO Henryk Mikołaj Hrychowicz, a wcześniej jeszcze Henryk książę Horoch także pisali wątki podobne. Nie przeszkadzało to innym, ale czasy się zmieniły. Znowu w Skarlandzie zrobiłem w 2020/21 (nie pamiętam za dobrze) muzeum w oparciu o takie z RON, czy dawnego Skarlandu, lub innych krajów i również pojawiło się wtedy koło 100 postów. Także zgadzam się ze słowami JE @Enrique Sánchez Oviedo, iż każdy ma coś za uszami. Bo to prawda, że kazdy napisał kiedyś chociaż raz coś albo w wątku spamerskim, albo stworzył taki wątek. Czasem jest to punkt wyjścia do czegoś większego, ratuje przed brakiem aktywności i jakoś zabija czas i pustkę. Może i jest taka aktywności czasem moralnie wątpliwa, lecz jest to rodzaj aktywności, która istniała od zawsze. Nie da się jej wykorzeniać i pozbyć podobnie jak spamerów, trolli, klonerów. To jest element życia i świata. 
Normalnie takie rozważania to nadają się do Bialenii, gdzie trwa V Colloquium Bialenicum. Polecam.
Odpowiedz

Możemy podjąć je i na UR.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Na ten moment pisze o tym w karczmie.

Proszę o odbanowanie Króla Rzplitej.
Jeśli żadnego skutku to nie przyniesie,  napisze bardziej oficjalnie.

Ambasador Rzeczypospolitej w Rotrii
Namiestnik Konrad Radziwiłł
Namiestnik w Bracławskim Pułku kawalerii
Wojski Wileński
Pan na Holszanach i Wiłkomierzu
[Obrazek: 1137.png]
[Obrazek: radziwill190.png]

• Vilarte
Odpowiedz

(07.02.2022, 08:47:34)Konrad Radziwiłł napisał(a): Jeśli żadnego skutku to nie przyniesie,  napisze bardziej oficjalnie.

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
  • Ametyst I Dziecię
Odpowiedz

https://www.youtube.com/watch?v=3rwOdghK9OE
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.