Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Totus Tuus Rotriae
I stało się. Historia zatoczyła znowu koło. Wracam pokornie w czasie Świętego Triduum, prosząc o wybaczenie moich przewin. Niezliczony raz. Powrót JE Adalbertusa tak mnie natchnął, że i ja powinienem powrócić tam, gdzie moje miejsce. Dobry Pasterz raduje się z powrotu zbłąkanej owieczki. Miłosierny ojciec tuli marnotrawnego syna. Proszę Waszą Świątobliwość o wybaczenie i przywrócenie mnie do służby na rzecz Kościoła w stopniu episkopatu. Moje intencje otwarcia Rotrii na rzecz nowych były szczerze. Nie miałem pojęcia, że są to klony, inaczej przecież nie forsowałbym ich kandydatur. Działałem w dobrej wierze.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Witam Waszą Ekscelencję ponownie, zapraszam do Bazyliki św. Sabiny na Awentynie.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

Laudetur Iesus Christus! Czekałem na Twój powrót, Stanisławie. Miło znowu widzieć Cię w Rotrii, zwłaszcza w tym szczególnym czasie. Mam nadzieję, że Ojciec Święty przyjmie Cię na nowo do wspólnoty Kościoła Rotryjskiego. Ze swojej strony zapraszam do Toskanii, a jeszcze szerzej - do ponownej współpracy.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
Odpowiedz

Chęć powrotu nie wystarczyła. Z Rotrii zostały już tylko zgliszcza, a liturgię sprawuje wytrwale jedynie ks. Dostojewski.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
  • Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

To rzeczywiście dramatyczny obraz. Musimy poświęcić Rotrii sporo pracy.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

Odpowiedz

Jeśli zostanę ponownie biskupem, podziałam na rzecz Rotrii. Ale tu trzeba świeżej krwi. Nie klonerskiej.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Ja również sądzę że musimy poświęcić Rotrii dużo pracy.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

(21.04.2022, 22:16:23)Stanisław Wieniawa napisał(a): Jeśli zostanę ponownie biskupem, podziałam na rzecz Rotrii. Ale tu trzeba świeżej krwi. Nie klonerskiej.

Myślę, że powinieneś dostać szansę. Tylko skąd weźmiemy tę nową krew? Cały Polin zna Rotrię, a chętnych do działania w niej można policzyć na palcach.

• Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Nie ma co się łudzić - chętnych do pracy w Rotrii będzie i jest coraz mniej. Musimy na miarę naszych możliwości poświęć czas na rozkwit naszego kochanego Patrymonium. W przeciwnym razie nastąpi historyczny upadek Rotrii, a stolicę pawłową trzeba będzie przenieść w inny mikronacyjny świat.
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
  • Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Musimy rozważyć, jaki przyjąć kierunek. Czy działać w diecezjach i być bliżej v-wiernych, czy przede wszystkim skupić się na symulacji Kurii Rzymskiej, czyli wewnętrznej działalności w Stolicy. Moim zdaniem oba te kierunki są niezbędne w dalszej perspektywie, ale obecnie powinniśmy nastawić się przede wszystkim na budowaniu stabilności i siły Patrymonium.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.