Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Totus Tuus Rotriae
Na diecezje nie mamy ludzi. Brakuje nam do prowadzenia narracji w Rotrii.
Odpowiedz

Ja się nadaję, mógłbym wziąć pod opiekę Archidiecezę Gnieźnieńską w RON.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

(15.04.2022, 12:12:46)Stanisław Wieniawa napisał(a):
I stało się. Historia zatoczyła znowu koło. Wracam pokornie w czasie Świętego Triduum, prosząc o wybaczenie moich przewin. Niezliczony raz. Powrót JE Adalbertusa tak mnie natchnął, że i ja powinienem powrócić tam, gdzie moje miejsce. Dobry Pasterz raduje się z powrotu zbłąkanej owieczki. Miłosierny ojciec tuli marnotrawnego syna. Proszę Waszą Świątobliwość o wybaczenie i przywrócenie mnie do służby na rzecz Kościoła w stopniu episkopatu. Moje intencje otwarcia Rotrii na rzecz nowych były szczerze. Nie miałem pojęcia, że są to klony, inaczej przecież nie forsowałbym ich kandydatur. Działałem w dobrej wierze.

Ech, jak Ciebie nie przyjąć? Wiesz, że zawsze nasze ręce były otwarte do powrotu... Mimo różnych dziwnych spisów i docinków, zawsze jesteś u nas mile widziany. Cała ta afera pokazała - że jesteśmy rodziną i jako rodzina musimy się trzymać. Chyba po czasie afer i stagnacji okres odbudowy, co nie?
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(23.04.2022, 11:55:20)Stanisław Wieniawa napisał(a): Na diecezje nie mamy ludzi. Brakuje nam do prowadzenia narracji w Rotrii.

Owszem, centralizacja sił w Rotrii to nasz cel - a co do narracji, mamy pewien pomysł. Omówimy to w ciągu kilku-nastu godzin z Kolegium, ale i zainteresowanymi.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Moim zdaniem możemy się też skupić na diecezjach, które muszą mieć swojego pasterza. Jak już wspomniałem chciałbym obsadzić Archidiecezję Gnieźnieńską, by zadbać tam o wiernych.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

Przeczytałem w ogóle nazwę wątku i już się bałem, że ktoś chce utworzyć pięćdziesiąt diecezji.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

(24.04.2022, 10:34:03)Ametyst I Dziecię napisał(a): Przeczytałem w ogóle nazwę wątku i już się bałem, że ktoś chce utworzyć pięćdziesiąt diecezji.

Okrutnik.
Odpowiedz

(24.04.2022, 10:34:03)Ametyst I Dziecię napisał(a): Przeczytałem w ogóle nazwę wątku i już się bałem, że ktoś chce utworzyć pięćdziesiąt diecezji.

To już 30 rocznica. Może i coś u nas takiego zrobić?
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Santo Padre, kiedy podejmiecie decyzję w sprawie mnie grzesznika?
Odpowiedz

No dobra, bezrobotny nie zamierzam być także proszę o decyzje co do mojej osoby
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.