Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zajęcie Apostolskiego Miasta i obalenie Patriarchy
[Obrazek: liberation-of-rome-2.jpg]
Tak naprawdę biskup Stanisław Wieniawa nie umarł, tylko sfingował swoją śmierć. Zaszył się gdzieś na wsi i obserwował, jak jego ukochany kraj zaczyna konać pod rządami nieudacznika Benedykta III. W końcu wnerwił się, wyszedł z ukrycia, zebrał popleczników i zaatakował Apostolskie Miasto. Wraz ze swoimi żołnierzami zajął je z łatwością i obalił Benedykta III. Ogłosił się nowym Patriarchą Wiktorem II i dał sobie za misję restaurację Rotrii. Wkrótce ona się zacznie.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Vivat Rotria!
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

I wy Ekscelencjo!?
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
Odpowiedz

Myślę że czas na restaurację Rotrii.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

Choć nie ma rękę mi taka forma zmiany, ale zgodnie z obietnicą zachowam posłuszeństwo nowej władzy.
I zdaję sobie sprawę, że nie należę do obozu rządzącego
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
Odpowiedz

Dlaczego? Teraz trzeba zmienić obóz rządzący. Odnowić, wpuścić świeże powietrze. Zmienić kształt forum. Zarchiwizować co niepotrzebne.
Odpowiedz

(12.01.2023, 19:27:56)Wiktor II napisał(a): Dlaczego? Teraz trzeba zmienić obóz rządzący. Odnowić, wpuścić świeże powietrze. Zmienić kształt forum. Zarchiwizować co niepotrzebne.

Szczerze mówiąc bałem się, że mój łeb poleci za tą dyskusję 

Z drugiej strony, nasza kłótnia ożywiła trochę Rotrię
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Odpowiedz

Oferuję swoją pomoc w odbudowie Rotrii. Mogę być na jakimś stanowisku.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

Tak, będzie wszystko nowe. Powoli.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

(12.01.2023, 20:37:05)Wiktor II napisał(a): Tak, będzie wszystko nowe. Powoli.

A co z relacjami międzynarodowymi? Zabiegamy o uznanie nowego rządu przez inne nacje?
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.