Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Tak naprawdę biskup Stanisław Wieniawa nie umarł, tylko sfingował swoją śmierć. Zaszył się gdzieś na wsi i obserwował, jak jego ukochany kraj zaczyna konać pod rządami nieudacznika Benedykta III. W końcu wnerwił się, wyszedł z ukrycia, zebrał popleczników i zaatakował Apostolskie Miasto. Wraz ze swoimi żołnierzami zajął je z łatwością i obalił Benedykta III. Ogłosił się nowym Patriarchą Wiktorem II i dał sobie za misję restaurację Rotrii. Wkrótce ona się zacznie.
Liczba postów: 609
Liczba wątków: 83
Vivat Rotria!
Tymoteusz Dostojewski
Baron Arrezo
Liczba postów: 66
Liczba wątków: 2
I wy Ekscelencjo!?
Uniżony sługa
X. Tadeusz Soplica
Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
Myślę że czas na restaurację Rotrii.
Tymoteusz Dostojewski
Baron Arrezo
Choć nie ma rękę mi taka forma zmiany, ale zgodnie z obietnicą zachowam posłuszeństwo nowej władzy.
I zdaję sobie sprawę, że nie należę do obozu rządzącego
Uniżony sługa
X. Tadeusz Soplica
Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
Dlaczego? Teraz trzeba zmienić obóz rządzący. Odnowić, wpuścić świeże powietrze. Zmienić kształt forum. Zarchiwizować co niepotrzebne.
(12.01.2023, 19:27:56)Wiktor II napisał(a): Dlaczego? Teraz trzeba zmienić obóz rządzący. Odnowić, wpuścić świeże powietrze. Zmienić kształt forum. Zarchiwizować co niepotrzebne.
Szczerze mówiąc bałem się, że mój łeb poleci za tą dyskusję
Z drugiej strony, nasza kłótnia ożywiła trochę Rotrię
Uniżony sługa
X. Tadeusz Soplica
Oferuję swoją pomoc w odbudowie Rotrii. Mogę być na jakimś stanowisku.
Tymoteusz Dostojewski
Baron Arrezo
Tak, będzie wszystko nowe. Powoli.
(12.01.2023, 20:37:05)Wiktor II napisał(a): Tak, będzie wszystko nowe. Powoli.
A co z relacjami międzynarodowymi? Zabiegamy o uznanie nowego rządu przez inne nacje?
Uniżony sługa
X. Tadeusz Soplica