Liczba postów: 2855
Liczba wątków: 249
Dlaczego Skarlandczycy nie bawią się w chowanego?
Bo nikt nie będzie ich szukał.
(+) Stanislaus card. Wieniawa OSI
Wielki Książę Ankony
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Wikariusz Generalny Stolicy Apostolskiej
Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego
Generał Zakonu św. Izydora
![[Obrazek: 101005704499835546_t.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1263/101005704499835546_t.png)
Liczba postów: 2579
Liczba wątków: 202
W Niebie Karol II, Klemens von Metternich i Pio de Medici dyskutują o współczesnej wojnie. Karol II mówi: „Gdybym miał tyle samolotów co Albert Orański, to Wojnę z Rotrią wygrałbym w cztery godziny!”. Metternich dodaje: „Gdybym miał takie czołgi jak teraz, to z protestujących we Wiedniu nie byłoby kogo zbierać!”. Medyceusz na to z godnością: „Gdybym ja miał taką gazetę jak El Reino, to nikt z potomnych nie dowiedziałby się o istnieniu Skarlandu”

.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
( 9 godzin(y) temu)Pio Maria de Medici napisał(a): W Niebie Karol II, Klemens von Metternich i Pio de Medici dyskutują o współczesnej wojnie. Karol II mówi: „Gdybym miał tyle samolotów co Albert Orański, to Wojnę z Rotrią wygrałbym w cztery godziny!”. Metternich dodaje: „Gdybym miał takie czołgi jak teraz, to z protestujących we Wiedniu nie byłoby kogo zbierać!”. Medyceusz na to z godnością: „Gdybym ja miał taką gazetę jak El Reino, to nikt z potomnych nie dowiedziałby się o istnieniu Skarlandu”
.
Ha, dobre, uśmiałem się.
Wielki Książę Ankony
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
![[Obrazek: 101005704499835546_t.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1263/101005704499835546_t.png)
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 30
Ja również.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Regent Stolicy Apostolskiej
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Hrabia Bari
Baron Dalmazji
( 9 godzin(y) temu)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Ja również.
Ekscelencji dowcipy z czasów Waszych początków w Rotrii były najlepsze. Np. ten z 29. 01. 2021 r.:
Jedzie Patriarcha Jan III do Fryzjera i mówi : proszę obciąć mi Włosy, a ten mu obcinia po kawałku, a potem goli nu brodę, i mówi do niego : Jego świątobliwośc, jak się świątobliwości podoba? Fajne, nie.
Wielki Książę Ankony
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Albert
Liczba postów: 2579
Liczba wątków: 202
Byłem zachwycony, jako Jan III z tamtej posługi fryzjera.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
9 godzin(y) temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 9 godzin(y) temu przez Henryk Ziemiański de Harlin.)
Też tak uważam, aczkolwiek nie uważam się za mistrza w tej dziedzinie. Są lepsi ode mnie.
Arcybiskup achkovski
Hrabia Bari
Baron Dalmazji
( 9 godzin(y) temu)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Też tak uważam, aczkolwiek nie uważam się za mistrza w tej dziedzinie. Są lepsi ode mnie. ;)
Oj nie. Za to będzie miał Ekscelencja medal w naszym Księstwie, obiecuję.
Wielki Książę Ankony
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
Liczba postów: 2883
Liczba wątków: 353
Mój ulubiony dowcip Waszej Ekscelencji z czasów tożsamości Piechoty to zdecydowanie ten:
Cytat:Do Rabina w Florencji dzwoni telefon , okazuje się że dzwoniącym jest Władimir I. Grenin który chce zaprosić Rabina do Brodrii. W Karczmie u Jankiela siedzi Kolega Grenina , Jacek Kiełbasa który chce Naleśniki , Dajta mi Naleśniki , mówi i mu dali te Naleśniki.
Pamiętam go od lat i przypominam sobie zawsze, gdy słyszę o naleśnikach. Tak poza tym, jestem pełen podziwu dla postępów, jakie Wasza Ekscelencja uczynił od czasów Piechoty. Ostatnio czytałem brewe ws. banicji dla Tymoteusza Piechoty i aż nie mogłem uwierzyć, że ta sama osoba jest dziś w Rotrii tak dobrym biskupem. Co więcej, Wasza Ekscelencja był kiedyś nawet Patriarchą. Cieszę się, że Brat nie zrezygnował z Rotrii.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Jak czytam swoje posty z okresu, gdy zaczynałem tutaj działalność, to aż chce mi się śmiać.
Arcybiskup achkovski
Hrabia Bari
Baron Dalmazji