Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dowcip na każdy dzień
Może Ekscelencja uchyli rąbka tajemnicy co do tego, co było przyczyną tego ekscentrycznego zachowania? Młody wiek?
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Tak. Miałem wtedy jedenaście lat.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Regent Stolicy Apostolskiej 
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa  
Hrabia Bari
Baron Dalmazji

[Obrazek: 101005704499830285.png]

[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

To rzeczywiście wiele wyjaśnia, nie ma zatem czego się wstydzić Smile
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep

Odpowiedz

To i tak podziwiam, że tak wiele wtedy Ekscelencja zdziałał. Ja pierwszy raz z Rotrią się zetknąłem mając 18 lat i mnie znudziła. Za skomplikowaną się wydawała. Wtedy grałem w Politikę, to taka mikronacja-gra była.
(+) Stanislaus card. Wieniawa OSI
Wielki Książę Ankony
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Wikariusz Generalny Stolicy Apostolskiej
Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego
Generał Zakonu św. Izydora
[Obrazek: 101005704499835546_t.png]
Odpowiedz

Tak z ciekawości chciałbym zapytać Eminencję, dlaczego akurat Stanisław Wieniawa? Może kojarzyć się z tą aktorką.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Regent Stolicy Apostolskiej 
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa  
Hrabia Bari
Baron Dalmazji

[Obrazek: 101005704499830285.png]

[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

Nie, jak wybierałem to nazwisko to ona jeszcze nie była słynna. Nawiązanie do generała Wieniawy-Długoszewskiego, piłsudczyka, bardzo kolorowego oficera z czasów międzywojennej Polski.
(+) Stanislaus card. Wieniawa OSI
Wielki Książę Ankony
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Wikariusz Generalny Stolicy Apostolskiej
Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego
Generał Zakonu św. Izydora
[Obrazek: 101005704499835546_t.png]
Odpowiedz

( 7 godzin(y) temu)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Dwaj benedyktyni siedzą i przepisują stare księgi.
Młodszy pyta swojego mistrza:
– Padre, a skąd my możemy wiedzieć, że te księgi dobrze przepisujemy?
– A widzisz, bo my mamy w piwnicach oryginały. Chcesz, to ci pokaże.
Po czym Padre schodzi do piwnicy.
Mija godzina, dwie, a on nie wraca. Uczeń zaczął już się martwić, więc zszedł do piwnicy. Patrzy, a tam jego mistrz siedzi nad jakąś księgą
i płacze.
Podchodzi i pyta:
– Padre, co się stało?
– Tu… Tu jest napisane: „żyj w celi bracie”, a nie „w celibacie”.
XD. Dobre. Ekscelencja widzimy poprawił się w temacie żartów. Choć kiedy te suchary też cos w sobie miały. Jeden był na pewno bardzo śmieszny, co go nawet znajomym ktoś opowiadał.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

[Obrazek: aPzjbNc.png]
Odpowiedz

To byłem ja i żart o naleśnikach, jest naprawdę rewelacyjny.

Odpowiedz

( 5 godzin(y) temu)Stanisław Wieniawa napisał(a): To i tak podziwiam, że tak wiele wtedy Ekscelencja zdziałał. Ja pierwszy raz z Rotrią się zetknąłem mając 18 lat i mnie znudziła. Za skomplikowaną się wydawała. Wtedy grałem w Politikę, to taka mikronacja-gra była.

My pierwszy raz z Rotrią natknęliśmy się na forum RON. Dołączyliśmy do mikro nie wiedząc jeszcze co to i zawnioskowaliśmy o obywatelstwo (mieszczaństwo). A następnie zawnioskowaliśmy o zostanie duchownym, ale wtedy w Rotrii trwało konklawe nikt nie odpowiedział. Więc zapomnieliśmy o tym, a potem gdy do mikro dołączyła nasza realna dziewczyna to postanowiliśmy z nią wziąć ślub i wtedy Biskup Tadeo nam go udzielał. A było to nielegalne, bo byliśmy diakonem i nagle spadła na nas ekskomunika. I to lekko nas zraziło, bo nie pamiętaliśmy o tym diakonacie, bo nie było wieści a tu nagle nie możemy. Jednak zrzucamy to na barki młodego wieku i niedoświadczenia. Ostatnie kwestię udało się polubownie rozwiązać. 
Potem za rządów Jana V (Wilhelma Orańskiego) zostaliśmy Kanclerzem Wielkim i ambasadorem w Rotrii, ale nasz niewyparzony język i gorący temperament doprowadził do sprzeczki na forum i tego, że musieliśmy ustąpić ze stanowiska ambasadora i Kanclerza. A kolejny raz zetknęliśmy się bliżej z Rotrią, już po tym panowaniu Jana V, oraz naszym jako Michał IV. Wtedy zostaliśmy Biskupem Lwowa (w rycie welijskim). A dalszą historię każdy zna.
Klon brata (Enrique Sanchez Oviedo), konklawe 2022, a potem wykrycie tych IP i ogłoszenie, a potem po wypłynięciu tego w RON i Skarlandzie znaleźli więcej klonów brata i nasze klony żony i syna. 

W mikro jak dołączyliśmy to mieliśmy 16 lat rocznikowo a 15 realnie.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

[Obrazek: aPzjbNc.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.