Liczba postów: 53
Liczba wątków: 6
Chętnie osiedlę się w Toskanii, mam kilka pomysłów.
ks. Pierbattista Pastaballa OSI
Liczba postów: 3211
Liczba wątków: 402
Zapraszam Wielebnego Diakona. Na zachętę niebawem przyznam nadanie ziemskie.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
Liczba postów: 1191
Liczba wątków: 58
Swego czasu i ja miałem ziemię w Toskanii, gdyż byłem baronem Arrezo.
Jego Eminencja dr. net Henryk Tymoteusz kardynał Ziemiański OSI
Prodziekan Kolegium Kardynalskiego, arcybiskup achkovski, Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego, prymas II Federacji Nordackiej, hrabia Sieny, Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji
Liczba postów: 1148
Liczba wątków: 55
Ja miałem nadany tytuł barona Prato, ale do przekazania ziemi nigdy nie doszło
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau OT
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego
Arcybiskup Jerozolimy
Kardynał Prezbiter Bazyliki Świętego Wawrzyńca za Murami
Doża Wenecji
Hrabia Prato i Legnano
Wasza Eminencjo,
Wasza Ekscelencjo,
bardzo dziękuję za Wasz głos. Nadanie Waszej Ekscelencji nigdy nie było odebrane, więc jest z pewnością aktualne (o ile nie jest to nadanie z czasów poprzedniej tożsamości). Dziś to zweryfikuję i w razie potrzeby skoryguję. Wasza Eminencja również otrzyma ode mnie nadanie ziemskie, aby wszystkie przywileje były kompletne. Bardzo proszę o czas do popołudnia/wieczora. Przy tej okazji postaram się przygotować aktualny wykaz posiadaczy ziemskich.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
Dodam, że baronię posiadałem jako Tymoteusz Dostojewski. Teraz też chętnie zająłbym się tymi ziemiami.
Prodziekan Kolegium Kardynalskiego, arcybiskup achkovski, Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego, prymas II Federacji Nordackiej, hrabia Sieny, Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji
Liczba postów: 124
Liczba wątków: 5
Tyle tych nadań i ziemi, że może pora rozejrzeć się w Rotrii za jakimś domkiem do zamieszkania...
Nicefor
Arcybiskup Konstantynopola
Prymas Cesarstwa Bizantyjskiego
![[Obrazek: ZbkrjDD.png]](https://i.imgur.com/ZbkrjDD.png)
Zapraszam zatem Waszą Ekscelencję do Toskanii, ryt bizantyński jest tu niezmiernie mile widziany
Liczba postów: 3156
Liczba wątków: 295
(11.02.2026, 17:13:39)Nicefor napisał(a): Tyle tych nadań i ziemi, że może pora rozejrzeć się w Rotrii za jakimś domkiem do zamieszkania...
W Ankonie też możemy wybudować cerkiew.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
Zapraszam do Senigalli.