Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Le Porte della Rotria
( 5 godzin(y) temu)Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał(a): Szkoda. Brakuje mi w Rotrii jakiejś gazety. Może Wasza Świątobliwość stworzy coś na wzór realnego L’Osservatore Romano?
Będziemy tam zapisywać wszelkie plotki o mieszkańcach Państwa Kościelnego oraz szerzyć propagandę złotego tronu.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

[Obrazek: aPzjbNc.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Henryk Ziemiański-Wieniawa
Odpowiedz

Nie chce mnie sie.
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

( 5 godzin(y) temu)Alberto Tommaso di Mancini napisał(a): Nie chce mnie sie.
To kolejny wariant realiozy. Teraz te choroby to ciągle mutują...

Odpowiedz

( 5 godzin(y) temu)Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał(a): Ciekawy pomysł Eminencjo. Z chęcią, o ile czas pozwoli, włączyłbym się w to dzieło.

Serdecznie zapraszam do współpracy, może niedługo coś uda się ruszyć. Myślę jednak, że już pod nowym szyldem, skoro Towarzystwo Jezusowe de facto nie istnieje.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Nudzi mnie Rotria po prostu. Choc walka na gołe klaty Orański Sr vs. Dreder jest ciekawa.
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Mikołaj Dreder
Odpowiedz

W Monte Cassino są Józefici, którzy nie ruszyli nawet xd
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal 
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych, Marszałek Wielki Wojsk Lądowych, Dowódca wojsk Toskanii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

Jakiś sacco di Rotria by sie przydał, żeby było ciekawiej, ale podejrzewam, że klerofaszyści w zborjach na czerwonych sutannach ruszyliby na pomoc Biskupowi Powszechnemu, to po rzyć ruszać
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Wróć do swoich artykułów, a znajdziesz odpowiedź na postawiona przez Cię hipotezę.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal 
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych, Marszałek Wielki Wojsk Lądowych, Dowódca wojsk Toskanii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

Chuja tam. Byście zrobili jakąś mało śmieszną klerofaszystowską symulakrę, okraszoną AI slopem Ratziego na Panterze, od której mam ochotę wydłubać sobie oczy, włożyć je z powrotem i tak parę razy powtórzyć procedurę. Mnie się nie podoba to, że Patriarcha jest krolem RONu. Mogę to powiedzieć wprost, ale też wiem, że żaden protest nie ma sensu, bo żaden z was z tej trupy kiepskich komików w zbrojach i biretach czerwonych na pustych łbach nie podejdzie poważnie do sprawy. Mnie ta zabawa powiem szczerze przestała bawić. Jednak kiedyś było tu więcej taktu i smaku. A przynajmniej było takie wrażenie. Żadnego sacco di Rotria nie bedzie, choć za profanację triregnum przez przyjęcie świeckiej i niegodnej urzedu patriarszego korony należy się po tysiąckroć.
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

( 5 godzin(y) temu)Alberto Tommaso di Mancini napisał(a): Jakiś sacco di Rotria by sie przydał, żeby było ciekawiej, ale podejrzewam, że klerofaszyści w zborjach na czerwonych sutannach ruszyliby na pomoc Biskupowi Powszechnemu, to po rzyć ruszać
Po to są, by hamować i pilnować. 
( 4 godzin(y) temu)Alberto Tommaso di Mancini napisał(a): Chuja tam. Byście zrobili jakąś mało śmieszną klerofaszystowską symulakrę, okraszoną AI slopem Ratziego na Panterze, od której mam ochotę wydłubać sobie oczy, włożyć je z powrotem i tak parę razy powtórzyć procedurę. Mnie się nie podoba to, że Patriarcha jest krolem RONu. Mogę to powiedzieć wprost, ale też wiem, że żaden protest nie ma sensu, bo żaden z was z tej trupy kiepskich komików w zbrojach i biretach czerwonych na pustych łbach nie podejdzie poważnie do sprawy. Mnie ta zabawa powiem szczerze przestała bawić. Jednak kiedyś było tu więcej taktu i smaku. A przynajmniej było takie wrażenie. Żadnego sacco di Rotria nie bedzie, choć za profanację triregnum przez przyjęcie świeckiej i niegodnej urzedu patriarszego korony należy się po tysiąckroć.
Przesadzacie i tyle.

( 5 godzin(y) temu)Alberto Tommaso di Mancini napisał(a): Nudzi mnie Rotria po prostu. Choc walka na gołe klaty Orański Sr vs. Dreder jest ciekawa.
[Obrazek: eXLAE34.png]

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.