Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powitanie
(06.08.2017, 12:13:50)Aurelio Bentini napisał(a): interesuję się szeroko pojętą nauką i filozofią oraz realiami Kościoła, teologią i religioznawstwem, a także łaciną.
W Rotrii działa jeden z najsprawniej działających uniwersytetów w mikroświecie, a to dzięki reformom, które zostały niedawno wprowadzone (brak egzaminów, swoboda w komentowaniu prac) i jak widać - bardzo dobrze się sprawdzają. Może więc Brat rozpocząć również karierę naukową, jeśli przejawia taką chęć Wink
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

(06.08.2017, 15:44:18)Wilhelm Orański napisał(a):
(06.08.2017, 12:13:50)Aurelio Bentini napisał(a): interesuję się szeroko pojętą nauką i filozofią oraz realiami Kościoła, teologią i religioznawstwem, a także łaciną.
W Rotrii działa jeden z najsprawniej działających uniwersytetów w mikroświecie, a to dzięki reformom, które zostały niedawno wprowadzone (brak egzaminów, swoboda w komentowaniu prac) i jak widać - bardzo dobrze się sprawdzają. Może więc Brat rozpocząć również karierę naukową, jeśli przejawia taką chęć Wink

Z wielką chęcią! Przyznam szczerze, że rozważałem właśnie rozwój w tym kierunku. Pozwoli Wasza Wielkoksiążęca Mość, że w razie problemów i wątpliwości zadam kilka pytań?
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Jako Rektor UR i dziekan Wydziału Historii serdecznie również zapraszam.
Odpowiedz

(06.08.2017, 16:04:15)Aurelio Bentini napisał(a): Pozwoli Wasza Wielkoksiążęca Mość, że w razie problemów i wątpliwości zadam kilka pytań?
O ile będę w stanie udzielić na nie odpowiedzi - oczywiście! Chociaż w sprawach nauki bardziej pewnej odpowiedzi może udzielić Rektor, którym również jest Ekscelencja Paolo de Medici y Zep Wink
Odpowiedz

Dziękuję za serdeczność i chęć pomocy!
Gdy uda mi się wkroczyć na wymarzoną drogę kapłańską (co już po części udało się za sprawą przyjęcia diakonatu) z pewnością poświecę się pracy naukowej, być może nawet na większą skalę. 
Jeśli można, zapytam już teraz. Sprawa prozaiczna, a jednak nieoczywista. Od czego zacząć?
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep

Odpowiedz

Witaj, Bracie, w Rotrii! ^^
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR

Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa

Odpowiedz

Wyboru miejsca zamieszkania. Zapraszamy ponownie do Sieny.
Odpowiedz

A ja zapraszam do Wielkiego Księstwa Oranii, domeny rodu Oranje-Nassau! Piękna, średniowieczna kraina, skryta pod sztandarem złotego lwa na pewno przypadnie ci do gustu. Możesz tutaj rozwijać się jako kapłan, organizować uroczystości i nabrać doświadczenia - przez co możesz piąć się w hierarchii kościelnej, ale i świeckiej, bowiem każdy nowy mieszkaniec Oranii dostaje ziemie pod własne użytkowanie na dobry początek. W miarę ich rozwoju będziesz mógł zdobywać coraz wyższe tytuły świeckie - baron, hrabia, markiz, diuk, itd. To świetne miejsce na rozwój! Osobiście zarządzam tymi ziemiami jako Wielki Książę, więc otrzymasz wystarczającą pomoc Wink Zapraszam do zwiedzania i - mam nadzieję - zamieszkania w Wielkim Księstwie Oranii!
Odpowiedz

(06.08.2017, 16:26:42)Taddeo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Witaj, Bracie, w Rotrii! ^^

Witam serdecznie!

Odnośnie Sieny, przepraszam za trywialne pytanie, ale jeszcze nie jestem biegły w rotryjskiej administracji. Gdzie należy fakt zamieszkania sformalizować?

Odpowiedz

Tak jak wspomniałem wyżej, zapraszam do Oranii: http://rotria.boo.pl/forumdisplay.php?fid=216
Tutaj można złożyć wniosek o obywatelstwo: http://rotria.boo.pl/showthread.php?tid=1346
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.