Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
(06.08.2017, 12:13:50)Aurelio Bentini napisał(a): interesuję się szeroko pojętą nauką i filozofią oraz realiami Kościoła, teologią i religioznawstwem, a także łaciną. W Rotrii działa jeden z najsprawniej działających uniwersytetów w mikroświecie, a to dzięki reformom, które zostały niedawno wprowadzone (brak egzaminów, swoboda w komentowaniu prac) i jak widać - bardzo dobrze się sprawdzają. Może więc Brat rozpocząć również karierę naukową, jeśli przejawia taką chęć
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
(06.08.2017, 15:44:18)Wilhelm Orański napisał(a): (06.08.2017, 12:13:50)Aurelio Bentini napisał(a): interesuję się szeroko pojętą nauką i filozofią oraz realiami Kościoła, teologią i religioznawstwem, a także łaciną. W Rotrii działa jeden z najsprawniej działających uniwersytetów w mikroświecie, a to dzięki reformom, które zostały niedawno wprowadzone (brak egzaminów, swoboda w komentowaniu prac) i jak widać - bardzo dobrze się sprawdzają. Może więc Brat rozpocząć również karierę naukową, jeśli przejawia taką chęć 
Z wielką chęcią! Przyznam szczerze, że rozważałem właśnie rozwój w tym kierunku. Pozwoli Wasza Wielkoksiążęca Mość, że w razie problemów i wątpliwości zadam kilka pytań?
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Jako Rektor UR i dziekan Wydziału Historii serdecznie również zapraszam.
(06.08.2017, 16:04:15)Aurelio Bentini napisał(a): Pozwoli Wasza Wielkoksiążęca Mość, że w razie problemów i wątpliwości zadam kilka pytań? O ile będę w stanie udzielić na nie odpowiedzi - oczywiście! Chociaż w sprawach nauki bardziej pewnej odpowiedzi może udzielić Rektor, którym również jest Ekscelencja Paolo de Medici y Zep
Dziękuję za serdeczność i chęć pomocy!
Gdy uda mi się wkroczyć na wymarzoną drogę kapłańską (co już po części udało się za sprawą przyjęcia diakonatu) z pewnością poświecę się pracy naukowej, być może nawet na większą skalę.
Jeśli można, zapytam już teraz. Sprawa prozaiczna, a jednak nieoczywista. Od czego zacząć?
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Liczba postów: 272
Liczba wątków: 19
Witaj, Bracie, w Rotrii! ^^
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR
Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Wyboru miejsca zamieszkania. Zapraszamy ponownie do Sieny.
A ja zapraszam do Wielkiego Księstwa Oranii, domeny rodu Oranje-Nassau! Piękna, średniowieczna kraina, skryta pod sztandarem złotego lwa na pewno przypadnie ci do gustu. Możesz tutaj rozwijać się jako kapłan, organizować uroczystości i nabrać doświadczenia - przez co możesz piąć się w hierarchii kościelnej, ale i świeckiej, bowiem każdy nowy mieszkaniec Oranii dostaje ziemie pod własne użytkowanie na dobry początek. W miarę ich rozwoju będziesz mógł zdobywać coraz wyższe tytuły świeckie - baron, hrabia, markiz, diuk, itd. To świetne miejsce na rozwój! Osobiście zarządzam tymi ziemiami jako Wielki Książę, więc otrzymasz wystarczającą pomoc  Zapraszam do zwiedzania i - mam nadzieję - zamieszkania w Wielkim Księstwie Oranii!
(06.08.2017, 16:26:42)Taddeo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Witaj, Bracie, w Rotrii! ^^
Witam serdecznie!
Odnośnie Sieny, przepraszam za trywialne pytanie, ale jeszcze nie jestem biegły w rotryjskiej administracji. Gdzie należy fakt zamieszkania sformalizować?
Tak jak wspomniałem wyżej, zapraszam do Oranii: http://rotria.boo.pl/forumdisplay.php?fid=216
Tutaj można złożyć wniosek o obywatelstwo: http://rotria.boo.pl/showthread.php?tid=1346
|