Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
No ja prócz Grirarda i Ratzingera na teologię to czytam w wolnych chwilach "Warto żyć" abp. Sheena oraz "Konklawe" Harrisa - jeśli ktoś lubi nutkę kryminału w franciszkowym Watykanie, to polecam serdecznie.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

To "Konklawe" słabe było. A zakończenie... Szkoda gadać. Tak kibicowałem konserwatywnemu kardynałowi, a tu klops.
Odpowiedz

Jeżeli w Rotrii brakuje Wam uroczystości Kościoła Rotryjskiego, to zapraszam do swojej archidiecezji gnieźnieńskiej:

Odpowiedz

To soboru nie będzie?
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Bardzo dobra decyzja. Ten sobór nic by nie wniósł i nie zmienił.
Odpowiedz

Dostojni Bracia, nie wiem czy był już poruszany na forum taki wątek, ja go nie znalazłem, ale bardzo mnie ciekawi kim są Rotryjczycy realnie. Być może poza mną ktoś również zdecyduje się o sobie opowiedzieć, ale nawet jeśli nie, to oto kilka informacji o mnie Smile

Jestem uczniem liceum, kształcę się w kierunku biologiczno-chemicznym, zatem temat zupełnie odległy od tego, co w Rotrii robimy. Mieszkam w niewielkim mieście z wielką historią, które z pewnego księdza słynie Smile
Realnie jestem katolikiem, dość konserwatywnym, a Msza Trydencka to dla mnie jedno z najpiękniejszych doświadczeń. Choć wcześniej przeszedłem kryzys wiary, a nawet religijną podróż w nieznane Wink W v-świecie jestem z przerwami od pięciu lat, a jeden z najbardziej dynamicznych okresów w mojej "karierze" to Federacja Brodryjska. Interesuję się niemal wszystkim, ale zwłaszcza naukami ścisłymi, historią kościoła i liturgiką oraz powoli uczę się łaciny.
O Rotrii pierwszy raz usłyszałem w 2013 roku, a zawitałem do niej dopiero w sierpniu 2017 roku, także trzeba przyznać, że czas reakcji mam niezły Wink
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

(21.01.2018, 22:00:10)Aurelio Bentini napisał(a): Mieszkam w niewielkim mieście z wielką historią, które z pewnego księdza słynie Smile

Hmm... Jakaś bliżasza podpowiedź?
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

To może, żeby nie zdradzać od razu, powiem, że ten ksiądz jest detektywem Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Już wiem. Moje miasto słynie z pewnego hetmana, węgierskiego, polskiego i tureckiego dowódcy oraz "Polskiego Edisona "
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

(21.01.2018, 22:00:10)Aurelio Bentini napisał(a): Dostojni Bracia, nie wiem czy był już poruszany na forum taki wątek, ja go nie znalazłem, ale bardzo mnie ciekawi kim są Rotryjczycy realnie. Być może poza mną ktoś również zdecyduje się o sobie opowiedzieć, ale nawet jeśli nie, to oto kilka informacji o mnie Smile

Jestem uczniem liceum, kształcę się w kierunku biologiczno-chemicznym, zatem temat zupełnie odległy od tego, co w Rotrii robimy. Mieszkam w niewielkim mieście z wielką historią, które z pewnego księdza słynie Smile
Realnie jestem katolikiem, dość konserwatywnym, a Msza Trydencka to dla mnie jedno z najpiękniejszych doświadczeń. Choć wcześniej przeszedłem kryzys wiary, a nawet religijną podróż w nieznane Wink W v-świecie jestem z przerwami od pięciu lat, a jeden z najbardziej dynamicznych okresów w mojej "karierze" to Federacja Brodryjska. Interesuję się niemal wszystkim, ale zwłaszcza naukami ścisłymi, historią kościoła i liturgiką oraz powoli uczę się łaciny.
O Rotrii pierwszy raz usłyszałem w 2013 roku, a zawitałem do niej dopiero w sierpniu 2017 roku, także trzeba przyznać, że czas reakcji mam niezły Wink

Jeździ Brat regularnie na Msze Trydenckie?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.