Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Po nałożeniu pierścienia Kardynał Dziekan staje po lewej stronie tronu i mówi:
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Oświadczam, iż na Stolicę Pawłową znów wstąpił Patriarcha Pius VI.
Vivat Patriarcha! Vivat Pius VI!
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Cały lud zgromadzony w Bazylice powtarza po Kardynale Dziekanie.
Vivat Pius VI!
Całym sercem życzę Waszej Świątobliwości pomyślnego i owocnego pontyfikatu, zapewniam o swojej gotowości do służby Rotrii i Waszej Świątobliwości w kierowaniu Ojczyzną oraz Kościołem.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Cytat:
Jego Katolicka Wysokość i Eminencja
Paweł Karol Medyceusz Zep
z Bożej Łaski i woli Jego Świątobliwości Najłagodniejszy i Najwspanialszy Książę Rotrii, Bari i Warmii, Kniaź Wienisławowa, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Biskup Ostii, Dziekan Kolegium Kardynalskiego, Prefekt Kongregacji Świętej i Powszechnej Inkwizycji, Arcybiskup Gniezna, Biskup Wilna i Prymas Rzeczypospolitej Obojga Narodów, Biskup Wenecji profesor nadzwyczajny netowy prawa i historii, Opiekun Sierot i Wdów, Potężny Lew Orientyki i Najszlachetniejsza Perła Pollinu, potomek najzacniejszego Rodu Medyceuszy i Zepów.
przesyła najszczersze wyrazy szacunku i oddania Jego Świątobliwości Piusowi VI, Patriarsze i Biskupowi Rotrii, a także składa serdeczne gratulacje w związku z inauguracją następnego pontyfikatu.
Wasza Świątobliwość, tuszę, że będziecie dobrze władać Państwem Kościelnym i Kościołem Rotryjskim przez następne sześć miesięcy oraz doprowadzicie je do prawdziwego rozkwitu. Z okazji Waszego święta, zechciejcie przyjąć ode mnie prezent w postaci tego kielicha mszalnego. Toć to wprawdzie nie Święty Graal, na którego poszukiwania ostatecznie nie udało mi się wybrać, ale jego piękno będzie zapewne cieszyć Wasze oczy.
Liczba postów: 127
Liczba wątków: 10
Vivat!
/-/
Ludwik Tomović
Gubernator Konfederacji Sclavińskiej
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Vilarte