Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inauguracja Patriarsza XI II MMXVIII
Po nałożeniu pierścienia Kardynał Dziekan staje po lewej stronie tronu i mówi:
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Oświadczam, iż na Stolicę Pawłową znów wstąpił Patriarcha Pius VI.

Vivat Patriarcha! Vivat Pius VI!
Odpowiedz

Cały lud zgromadzony w Bazylice powtarza po Kardynale Dziekanie.

Vivat Pius VI!

Całym sercem życzę Waszej Świątobliwości pomyślnego i owocnego pontyfikatu, zapewniam o swojej gotowości do służby Rotrii i Waszej Świątobliwości w kierowaniu Ojczyzną oraz Kościołem. 
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Cytat:
[Obrazek: 2w5TC.png]

Jego Katolicka Wysokość i Eminencja

Paweł Karol Medyceusz Zep

z Bożej Łaski i woli Jego Świątobliwości Najłagodniejszy i Najwspanialszy Książę Rotrii, Bari i Warmii, Kniaź Wienisławowa, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Biskup Ostii, Dziekan Kolegium Kardynalskiego, Prefekt Kongregacji Świętej i Powszechnej Inkwizycji, Arcybiskup Gniezna, Biskup Wilna i Prymas Rzeczypospolitej Obojga Narodów, Biskup Wenecji profesor nadzwyczajny netowy prawa i historii, Opiekun Sierot i Wdów, Potężny Lew Orientyki i Najszlachetniejsza Perła Pollinu, potomek najzacniejszego Rodu Medyceuszy i Zepów.

przesyła najszczersze wyrazy szacunku i oddania Jego Świątobliwości Piusowi VI, Patriarsze i Biskupowi Rotrii, a także składa serdeczne gratulacje w związku z inauguracją następnego pontyfikatu. 

Wasza Świątobliwość, tuszę, że będziecie dobrze władać Państwem Kościelnym i Kościołem Rotryjskim przez następne sześć miesięcy oraz doprowadzicie je do prawdziwego rozkwitu. Z okazji Waszego święta, zechciejcie przyjąć ode mnie prezent w postaci tego kielicha mszalnego. Toć to wprawdzie nie Święty Graal, na którego poszukiwania ostatecznie nie udało mi się wybrać, ale jego piękno będzie zapewne cieszyć Wasze oczy.

[Obrazek: 2ChQy.jpg]
Odpowiedz

Vivat!

/-/
Ludwik Tomović
Gubernator Konfederacji Sclavińskiej

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Vilarte
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.