Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szczęść Boże
Sia lodato Gesù Christo, Giacomo. Widzę, że nazwisko sygnalizuje przeczytaną książkę Roberta Harrisa "Konklawe". Może przydałaby się Wielebnemu funkcja Architekta Rotryjskiego? Ja. trochę podjąłem się budowy budynków. Ktoś może je skończyć i dobudować wszak ogrody! Smile
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

(26.07.2018, 09:51:00)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Sia lodato Gesù Christo, Giacomo. Widzę, że nazwisko sygnalizuje przeczytaną książkę Roberta Harrisa "Konklawe". Może przydałaby się Wielebnemu funkcja Architekta Rotryjskiego? Ja. trochę podjąłem się budowy budynków. Ktoś może je skończyć i dobudować wszak ogrody! Smile

Ja myślałem, Eminencjo, że przybysz inspirował się tym kardynałem.
Odpowiedz

(26.07.2018, 09:51:00)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Sia lodato Gesù Christo, Giacomo. Widzę, że nazwisko sygnalizuje przeczytaną książkę Roberta Harrisa "Konklawe". Może przydałaby się Wielebnemu funkcja Architekta Rotryjskiego? Ja. trochę podjąłem się budowy budynków. Ktoś może je skończyć i dobudować wszak ogrody! Smile

Dziękuję Waszej Wysokości za to propozycja , jeżeli będę potrafił to jak najbardziej dopełnienie je pięknymi ogrodamiWink
Natomiast co do książki to nie czytałem a moje nazwisko zaczerpnęłam że skromnego biskupa Bergamo , który był ojcem duchowym i przewodnikiem Wielkiego Papieża Jana XXIII
Odpowiedz

Zawsze mogę odstąpić urząd młodszemu. Ale to po konklawe, kiedy będzie kolejna roszada urzędowa.

Odpowiedz

Cóż, zakon przyciągnął kolejnego mieszkańca. Chyba czas zabrać się za małą reformę Seminarium Wink Ale cieszy mnie to, że dzieło które stworzyliśmy wraz z Eminencją Carlosem tak dobrze działa pod zarządem Ekscelencji Aurelia Medici.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Michelangelo Piccolomini
Odpowiedz

(26.07.2018, 11:44:56)Giacomo Tedeschi napisał(a):

Dziękuję Waszej Wysokości za to propozycja , jeżeli będę potrafił to jak najbardziej dopełnienie je pięknymi ogrodamiWink
Natomiast co do książki to nie czytałem a moje nazwisko zaczerpnęłam że skromnego biskupa Bergamo , który był ojcem duchowym i przewodnikiem Wielkiego Papieża Jana XXIII

Racja, racja. Ksiądz Roncalli był jego sekretarzem.
Odpowiedz

(26.07.2018, 12:34:01)Wilhelm Orański napisał(a):
Cóż, zakon przyciągnął kolejnego mieszkańca. Chyba czas zabrać się za małą reformę Seminarium Wink Ale cieszy mnie to, że dzieło które stworzyliśmy wraz z Eminencją Carlosem tak dobrze działa pod zarządem Ekscelencji Aurelia Medici.

To prawdziwy renesans Jezuitów. Bardzo się z tego powodu cieszę.
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Silvestro Silwanelli
Odpowiedz

BTW czy jest jakiś biskup na sali, który by mnie mógł inkardynować?
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Ja mógłbym Tomaszku. Do Toskanii. Tradycyjnie.

Odpowiedz

A ja zapraszam do zakonu lub do Krakowa Smile Dziękuję Eminencji Wilhelmowi Orańskiemu za miłe słowa. Staram się dbać o wspólnotę i czerpać z dorobku poprzedników.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.