![]() |
|
Poczet Patriarchów Rotrii - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Poczet Patriarchów Rotrii (/showthread.php?tid=3265) Strony:
1
2
|
Poczet Patriarchów Rotrii - Krzysztof Hans - 15.05.2025 Mam pewne pytanie (a właściwie to nawet prośbę) do przedstawicieli Państwa Kościelnego Rotria a mianowicie czy udałoby się wam zebrać i spisać „Poczet Patriarchów Rotrii" czyli kolejność rządzenia władców wspomnianego kraju wraz datą początku i końca w przypadku każdej z głowy kościoła? Mile widziane byłoby też ustalenie godzin wystąpień protodiakonów prezentujących nowe głowy rotryjskiego kościoła. Obecnie niestety na Micropedii jest pomieszanie z poplątaniem a dodatkowo niektórych treści (zwłaszcza tych nowszych i tych z wyłączonych domen) tam może brakować. RE: Poczet Patriarchów Rotrii - Fryderyk van Oranje - 24.08.2025 (15.05.2025, 11:46:27)Krzysztof Hans napisał(a): Mam pewne pytanie (a właściwie to nawet prośbę) do przedstawicieli Państwa Kościelnego Rotria a mianowicie czy udałoby się wam zebrać i spisać „Poczet Patriarchów Rotrii" czyli kolejność rządzenia władców wspomnianego kraju wraz datą początku i końca w przypadku każdej z głowy kościoła? Mile widziane byłoby też ustalenie godzin wystąpień protodiakonów prezentujących nowe głowy rotryjskiego kościoła. Wydawało nam się, że już znalazła się na forum odpowiedź na waszą prośbę, ale możliwe, że gdzieś znikła dlatego w razie czego opublikuję moją pracę także tutaj. RE: Poczet Patriarchów Rotrii - Peter Grüner - 16.08.2026 No to trzeba dokonać aktualizacji.
RE: Poczet Patriarchów Rotrii - Fryderyk van Oranje - 16.08.2026 (Wczoraj, 00:46:43)Peter Grüner napisał(a): No to trzeba dokonać aktualizacji. Ten mój plik stracił na aktualności jak zostałem adoptowany. Poza tym ważniejsze nawet od niego jest praca kard. Alberta orańskiego o statystykach pontyfikatów, no i aktualizacja strony. Ale to wezmę może coś zrobię w wakacje jeszcze jak będę mieć więcej czasu w realu by strona html była nowa, nieco świeższa, no i aktualna, bo tam poczet jest jeszcze bardziej nieaktualny. Ale to przydałoby się parę herbów bo nawet w moim pliku brakuje paru. RE: Poczet Patriarchów Rotrii - Aurelio de Medici y Zep - 16.08.2026 Trzeba dodać Grzegorza I, co nieśmiało przypominam jako tenże patriarcha we własnej osobie I sugeruję też zaczekać na wyrok Inkwizycji w sprawie okresu wielkiej schizmy. Oczywiście wyrok jeszcze nie zapadł, ale przynajmniej po wyroku sprawa będzie jasna raz na zawsze
RE: Poczet Patriarchów Rotrii - Fryderyk van Oranje - 16.08.2026 (Wczoraj, 00:57:49)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Trzeba dodać Grzegorza I, co nieśmiało przypominam jako tenże patriarcha we własnej osobieTo fakt. I tak bym pewnie jakoś bardzo szybko nie zabierał się za aktualizację strony, pewnie jakoś we wrześniu, więc pewnie wyrok zapadnie. ![]() Co do Grzegorza I też będzie uwzględniony, wtedy jeszcze nie było to oficjalne, publiczne, gdy robiłem pdf. RE: Poczet Patriarchów Rotrii - Stefan II - 16.08.2026 Nasze stare herby też dostarczymy z czasów Piotra i Leona IV. RE: Poczet Patriarchów Rotrii - Albert Orański - 16.08.2026 Obiecuję zaktualizować "statystyki" jak tylko się wyjaśni kto panował legalnie, a kto nie... RE: Poczet Patriarchów Rotrii - Aurelio de Medici y Zep - 16.08.2026 (Wczoraj, 13:23:00)Stefan II napisał(a): Nasze stare herby też dostarczymy z czasów Piotra i Leona IV. A wie może Wasza Świątobliwość, gdzie podziały się jakiekolwiek ślady po Wiktorze II? Szukałem trochę o detronizacji Benedykta III przez Wiktora II i forum zupełnie puste. RE: Poczet Patriarchów Rotrii - Henryk Ziemiański-Wieniawa - 16.08.2026 Z tego co pamiętam, nie było chyba żadnej detronizacji. Ale mogę się mylić. |