Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poczet Patriarchów Rotrii
Mam pewne pytanie (a właściwie to nawet prośbę) do przedstawicieli Państwa Kościelnego Rotria a mianowicie czy udałoby się wam zebrać i spisać „Poczet Patriarchów Rotrii" czyli kolejność rządzenia władców wspomnianego kraju wraz datą początku i końca w przypadku każdej z głowy kościoła? Mile widziane byłoby też ustalenie godzin wystąpień protodiakonów prezentujących nowe głowy rotryjskiego kościoła.
Obecnie niestety na Micropedii jest pomieszanie z poplątaniem a dodatkowo niektórych treści (zwłaszcza tych nowszych i tych z wyłączonych domen) tam może brakować.
Odpowiedz

(15.05.2025, 11:46:27)Krzysztof Hans napisał(a): Mam pewne pytanie (a właściwie to nawet prośbę) do przedstawicieli Państwa Kościelnego Rotria a mianowicie czy udałoby się wam zebrać i spisać „Poczet Patriarchów Rotrii" czyli kolejność rządzenia władców wspomnianego kraju wraz datą początku i końca w przypadku każdej z głowy kościoła? Mile widziane byłoby też ustalenie godzin wystąpień protodiakonów prezentujących nowe głowy rotryjskiego kościoła.
Obecnie niestety na Micropedii jest pomieszanie z poplątaniem a dodatkowo niektórych treści (zwłaszcza tych nowszych i tych z wyłączonych domen) tam może brakować.

Wydawało nam się, że już znalazła się na forum odpowiedź na waszą prośbę, ale możliwe, że gdzieś znikła dlatego w razie czego opublikuję moją pracę także tutaj.
[Obrazek: 101005704499828528_t.png]
/-/ Abp Fryderyk Maurycy Jerzy Orański
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
Rector Universitatis Cracoviensis
Magnus Dux Oraniae
Dux Parmae
Prorector Universitatis Rotriensis
Episcopus Vilnensis
Vicarius Generalis Sanctae Sedis

[Obrazek: s1j8m9n.png]
Odpowiedz

No to trzeba dokonać aktualizacji. Wink
[Obrazek: 101005704499841614.png]
Jego Eminencja Wielce Błogosławiony
[Obrazek: 101005704499841540.png]
Arcybiskup Większy Roskiewski
Arcybiskup Lwowski
Biskup Sławogrodzki
Prymas Rusowii
Odpowiedz

(16.08.2026, 00:46:43)Peter Grüner napisał(a): No to trzeba dokonać aktualizacji. Wink

Ten mój plik stracił na aktualności jak zostałem adoptowany. Poza tym ważniejsze nawet od niego jest praca kard. Alberta orańskiego o statystykach pontyfikatów, no i aktualizacja strony. Ale to wezmę może coś zrobię w wakacje jeszcze jak będę mieć więcej czasu w realu by strona html była nowa, nieco świeższa, no i aktualna, bo tam poczet jest jeszcze bardziej nieaktualny. Ale to przydałoby się parę herbów bo nawet w moim pliku brakuje paru.
Magnus Dux Oraniae
Dux Parmae
Episcopus Vilnensis

Odpowiedz

Trzeba dodać Grzegorza I, co nieśmiało przypominam jako tenże patriarcha we własnej osobie Big Grin I sugeruję też zaczekać na wyrok Inkwizycji w sprawie okresu wielkiej schizmy. Oczywiście wyrok jeszcze nie zapadł, ale przynajmniej po wyroku sprawa będzie jasna raz na zawsze Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Fryderyk van Oranje
Odpowiedz

(16.08.2026, 00:57:49)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Trzeba dodać Grzegorza I, co nieśmiało przypominam jako tenże patriarcha we własnej osobie Big Grin I sugeruję też zaczekać na wyrok Inkwizycji w sprawie okresu wielkiej schizmy. Oczywiście wyrok jeszcze nie zapadł, ale przynajmniej po wyroku sprawa będzie jasna raz na zawsze Smile
To fakt. I tak bym pewnie jakoś bardzo szybko nie zabierał się za aktualizację strony, pewnie jakoś we wrześniu, więc pewnie wyrok zapadnie. Smile
Co do Grzegorza I też będzie uwzględniony, wtedy jeszcze nie było to oficjalne, publiczne, gdy robiłem pdf.
Magnus Dux Oraniae
Dux Parmae
Episcopus Vilnensis

Odpowiedz

Nasze stare herby też dostarczymy z czasów Piotra i Leona IV.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
  • Fryderyk van Oranje
Odpowiedz

Obiecuję zaktualizować "statystyki" jak tylko się wyjaśni kto panował legalnie, a kto nie...

[Obrazek: 101005704499835369_t.png]
Jego Królewska Wysokość i Eminencja
Albert Wilhelm van Oranje-Nassau
Książę Niderlandów, Oranii, Nassau i Rotrii, Hrabia Forli, Książę Orański
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał
Gubernator Generalny
[Obrazek: 101005704499835533.png]
[Obrazek: 1438.png]
Odpowiedz

(16.08.2026, 13:23:00)Stefan II napisał(a): Nasze stare herby też dostarczymy z czasów Piotra i Leona IV.

A wie może Wasza Świątobliwość, gdzie podziały się jakiekolwiek ślady po Wiktorze II? Szukałem trochę o detronizacji Benedykta III przez Wiktora II i forum zupełnie puste.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
  • Fryderyk van Oranje
Odpowiedz

Z tego co pamiętam, nie było chyba żadnej detronizacji. Ale mogę się mylić.
Jego Eminencja  dr. net Henryk Tymoteusz kardynał Ziemiański OSI
Prodziekan Kolegium Kardynalskiego,  arcybiskup achkovski, Rektor Uniwersytetu  Rotryjskiego, prymas II Federacji Nordackiej, hrabia Sieny,  Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji

[Obrazek: 101005704499842584_t.png]
[Obrazek: 1260.png]
  • Fryderyk van Oranje
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.