Liczba postów: 54
Liczba wątków: 10
15.05.2025, 11:46:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.05.2025, 11:46:50 przez Krzysztof Hans.)
Mam pewne pytanie (a właściwie to nawet prośbę) do przedstawicieli Państwa Kościelnego Rotria a mianowicie czy udałoby się wam zebrać i spisać „Poczet Patriarchów Rotrii" czyli kolejność rządzenia władców wspomnianego kraju wraz datą początku i końca w przypadku każdej z głowy kościoła? Mile widziane byłoby też ustalenie godzin wystąpień protodiakonów prezentujących nowe głowy rotryjskiego kościoła.
Obecnie niestety na Micropedii jest pomieszanie z poplątaniem a dodatkowo niektórych treści (zwłaszcza tych nowszych i tych z wyłączonych domen) tam może brakować.
Liczba postów: 1278
Liczba wątków: 239
(15.05.2025, 11:46:27)Krzysztof Hans napisał(a): Mam pewne pytanie (a właściwie to nawet prośbę) do przedstawicieli Państwa Kościelnego Rotria a mianowicie czy udałoby się wam zebrać i spisać „Poczet Patriarchów Rotrii" czyli kolejność rządzenia władców wspomnianego kraju wraz datą początku i końca w przypadku każdej z głowy kościoła? Mile widziane byłoby też ustalenie godzin wystąpień protodiakonów prezentujących nowe głowy rotryjskiego kościoła.
Obecnie niestety na Micropedii jest pomieszanie z poplątaniem a dodatkowo niektórych treści (zwłaszcza tych nowszych i tych z wyłączonych domen) tam może brakować.
Wydawało nam się, że już znalazła się na forum odpowiedź na waszą prośbę, ale możliwe, że gdzieś znikła dlatego w razie czego opublikuję moją pracę także tutaj.
/-/ Bp Fryderyk Maurycy Jerzy Orański
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
Rector Universitatis Cracoviensis
Magnus Dux Oraniae
Dux Parmae
Vicarius Generalis
Prorector Universitatis Rotriensis
![[Obrazek: RFtLkfb.png]](https://i.imgur.com/RFtLkfb.png)
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 6
No to trzeba dokonać aktualizacji.
Jego Eminencja Wielce Błogosławiony
Arcybiskup Większy Roskiewski
Arcybiskup Lwowski
Biskup Sławogrodzki
Prymas Rusowii
Majordomus Jego Świątobliwości
(Wczoraj, 00:46:43)Peter Grüner napisał(a): No to trzeba dokonać aktualizacji. 
Ten mój plik stracił na aktualności jak zostałem adoptowany. Poza tym ważniejsze nawet od niego jest praca kard. Alberta orańskiego o statystykach pontyfikatów, no i aktualizacja strony. Ale to wezmę może coś zrobię w wakacje jeszcze jak będę mieć więcej czasu w realu by strona html była nowa, nieco świeższa, no i aktualna, bo tam poczet jest jeszcze bardziej nieaktualny. Ale to przydałoby się parę herbów bo nawet w moim pliku brakuje paru.
Magnus Dux Oraniae
Dux Parmae
Vicarius Generalis
Liczba postów: 3072
Liczba wątków: 384
Trzeba dodać Grzegorza I, co nieśmiało przypominam jako tenże patriarcha we własnej osobie  I sugeruję też zaczekać na wyrok Inkwizycji w sprawie okresu wielkiej schizmy. Oczywiście wyrok jeszcze nie zapadł, ale przynajmniej po wyroku sprawa będzie jasna raz na zawsze
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.
(Wczoraj, 00:57:49)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Trzeba dodać Grzegorza I, co nieśmiało przypominam jako tenże patriarcha we własnej osobie I sugeruję też zaczekać na wyrok Inkwizycji w sprawie okresu wielkiej schizmy. Oczywiście wyrok jeszcze nie zapadł, ale przynajmniej po wyroku sprawa będzie jasna raz na zawsze  To fakt. I tak bym pewnie jakoś bardzo szybko nie zabierał się za aktualizację strony, pewnie jakoś we wrześniu, więc pewnie wyrok zapadnie. 
Co do Grzegorza I też będzie uwzględniony, wtedy jeszcze nie było to oficjalne, publiczne, gdy robiłem pdf.
Magnus Dux Oraniae
Dux Parmae
Vicarius Generalis
Liczba postów: 3078
Liczba wątków: 284
Nasze stare herby też dostarczymy z czasów Piotra i Leona IV.
Stephanus PP. II
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Liczba postów: 1161
Liczba wątków: 208
Obiecuję zaktualizować "statystyki" jak tylko się wyjaśni kto panował legalnie, a kto nie...
Jego Królewska Wysokość i Eminencja
Albert Wilhelm van Oranje-Nassau
Książę Niderlandów, Oranii, Nassau i Rotrii, Hrabia Forli, Książę Orański
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał
Sekretarz Stanu Stolicy Apostolskiej
Liczba postów: 3072
Liczba wątków: 384
(Wczoraj, 13:23:00)Stefan II napisał(a): Nasze stare herby też dostarczymy z czasów Piotra i Leona IV.
A wie może Wasza Świątobliwość, gdzie podziały się jakiekolwiek ślady po Wiktorze II? Szukałem trochę o detronizacji Benedykta III przez Wiktora II i forum zupełnie puste.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.
Liczba postów: 1104
Liczba wątków: 52
Z tego co pamiętam, nie było chyba żadnej detronizacji. Ale mogę się mylić.
Jego Książęca Wysokość i Eminencja dr. net Henryk Tymoteusz książę kardynał Ziemiański-Wieniawa OSI
Sekretarz Stanu Stolicy Apostolskiej, Książę Koronny i Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony, arcybiskup achkovski, Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego, prymas II Federacji Nordackiej, markiz Senigalli, hrabia Sieny, Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji
|