Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nawiązanie Stosunków między Królestwem Skarlandu a Państwem Kościelnym Rotria
Witam. Jestem Miguel de Catalan, bliżej może znany jako Michał von Rokuszewski (jednak zmieniłem swoje personalia i od teraz proszę już tak jak w podpisie zwracać się w RON tudzież tutaj kiedy pełnię obowiązki Kanclerza Wielkiego Michał Jerzy Potocki.  Wink )

Jednak przybywam teraz, aktualnie do Rotrii nie jako Potocki a jako Miguel de Catalan. Przedstawiciel Królestwa Skarlandu. 
Na wstępie pragnąłbym pozdrowić czcigodnego Patriarchę Jana II i przekazać mu wyrazy uznania i estymy a także szacunku i przyjaźni od Jego Królewskiej Mości Norberta I de Catalan. Składając na Wasze czcigodne ręce List Uwierzytelniający, przesyłamy go tu aby każdy z mieszkańców Rotrii mógł się z nim zapoznać i nie mieć wątpliwości co do mojej osoby. Jeśli taka wola to dalsze ustalenia, działania, rozmowy mogą być prowadzone na drodze wiadomości prywatnych. 

Z wyrazami szacunku i estymy,
Pozdrawiam 
/-/ Miguel de Catalan
Książę Skarlandu
Odpowiedz

Ma Pan trzy nazwiska jednocześnie?
Odpowiedz

Pozwolę sobie odpowiedzieć, iż Rokuszewscy stali się Potockimi. Smile
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(12.10.2020, 20:24:52)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Pozwolę sobie odpowiedzieć, iż Rokuszewscy stali się Potockimi. Smile

Dokładnie. W Skarlandzie oraz podczas wizyt jako przedstawiciel tej nacji używam personaliów Miguel de Catalan.
W innych mikronacjach zwyczajowo używam teraz swojego nowego nazwiska Potocki.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Witam przyjaciela z RON, a także dalekiego krewnego. Też w dawnych czasach nosiłem nazwisko de Catalan - te czasy już minęły, ale sentyment do Skarlandu z tamtych lat oraz do tamtych ludzi, którzy go wtenczas zamieszkiwali, pozostał. Życzę przyjemnego pobytu i owocnych negocjacji. Smile
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

(12.10.2020, 21:28:00)michał von rokuszewski napisał(a):
(12.10.2020, 20:24:52)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Pozwolę sobie odpowiedzieć, iż Rokuszewscy stali się Potockimi. Smile

Dokładnie. W Skarlandzie oraz podczas wizyt jako przedstawiciel tej nacji używam personaliów Miguel de Catalan.
W innych mikronacjach zwyczajowo używam teraz swojego nowego nazwiska Potocki.

Niech Pan zatem listownie zawnioskuje do rotryjskiej administracji o skorygowanie nazwiska. Owocnych rozmów dyplomatycznych!
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Witam Waszą Ekscelencję w Rotrii. Przepraszam, że moja wizyta w Królestwie Skarlandu "się skróciła", ale to z powodu zdrowotnych wyjęło mnie z mikronacji na jakiś czas. Jeszcze dziś zaproponuję spotkanie w sprawie omawianego traktatu.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Takie wiadomości mogą tylko cieszyć. Skarland był kiedyś wierną córką Kościoła Rotryjskiego.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.