Liczba postów: 613
Liczba wątków: 30
(31.01.2026, 13:25:29)Norbert de Catalan napisał(a): (31.01.2026, 11:44:25)Pio Maria de Medici napisał(a): (28.01.2026, 07:57:47)Stanisław Wieniawa napisał(a): Dużo bardziej niebezpieczną sektą jest niejaki Kościół Walencji, którego przedstawiciel spokojnie mąci w naszym kraju.
A co jeśli Vosniccy to walenckie onuce? I są opłacani przez Escorial?
Niestety... nikogo Escorial nie opłaca bo Rada Generalitatu odcięła pałacowi fundusze :P
(31.01.2026, 12:01:34)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): No coś w tym jest, bo prawie wszyscy członkowie sekty są rotryjczykami pochodzenia skarlandzkiego.
To są jeszcze jacyś Rotryjczycy pochodzenia Skarlandzkiego? Myślałem, że wszystkich wytępiono w czystkach ;)
No, jeszcze jacyś zostali.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Regent Stolicy Apostolskiej
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Hrabia Bari
Baron Andalo
Liczba postów: 49
Liczba wątków: 8
Interesujące, jakim prawem się ostali? Myślałem, że wszystkich deportowaliśmy
(-) Norbert I de Catalán
Król Skarlandu, Acri, Agurii, Białogóry i Estelli Wschodniej, Cesarz Aztec, Tytularny Król Francji, Wielki Książę Rotrii etc...
Tak im się tu spodobało, że zdecydowali się osiąść.
Arcybiskup achkovski
Hrabia Bari
Baron Andalo
Liczba postów: 738
Liczba wątków: 155
(31.01.2026, 13:25:29)Norbert de Catalan napisał(a): (31.01.2026, 11:44:25)Pio Maria de Medici napisał(a): (28.01.2026, 07:57:47)Stanisław Wieniawa napisał(a): Dużo bardziej niebezpieczną sektą jest niejaki Kościół Walencji, którego przedstawiciel spokojnie mąci w naszym kraju.
A co jeśli Vosniccy to walenckie onuce? I są opłacani przez Escorial?
Niestety... nikogo Escorial nie opłaca bo Rada Generalitatu odcięła pałacowi fundusze 
(31.01.2026, 12:01:34)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): No coś w tym jest, bo prawie wszyscy członkowie sekty są rotryjczykami pochodzenia skarlandzkiego.
To są jeszcze jacyś Rotryjczycy pochodzenia Skarlandzkiego? Myślałem, że wszystkich wytępiono w czystkach  Oni się ukryli niczym żydzi w XX wieku, po czym teraz wypływają i zaczynają podobnie rozmontowywać struktury państwowe państw narodowych  Jedni kwalifikują ich jako Skarlandczyków bo uważają, że liczy się to gdzie ktoś mieszkał, a drugi uważają ich za zupełnie oddzielnych od miejsca zamieszkania i patrzą na kwestię religii i tego że się nie asymilowali. Wielkim ich wrogiem był Führer Norbert Catalitler.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
![[Obrazek: aPzjbNc.png]](https://i.imgur.com/aPzjbNc.png)
(31.01.2026, 15:56:29)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Tak im się tu spodobało, że zdecydowali się osiąść. Podobno Rotria była im obiecana 3000 lat temu...
Liczba postów: 49
Liczba wątków: 8
(31.01.2026, 16:25:27)Albert napisał(a): Führer Norbert Catalitler
Odezwał się Darth Vader
(-) Norbert I de Catalán
Król Skarlandu, Acri, Agurii, Białogóry i Estelli Wschodniej, Cesarz Aztec, Tytularny Król Francji, Wielki Książę Rotrii etc...
(31.01.2026, 16:35:11)Norbert de Catalan napisał(a): (31.01.2026, 16:25:27)Albert napisał(a): Führer Norbert Catalitler
Odezwał się Darth Vader  Nie pamiętam kto, ale ktoś nazwał mnie nekromantą czy coś takiego. I wtedy mi AI przygotowało zabawną grafikę. Poszukam to wstawie po edycji.
EDIT:
PS. Kojarzę, że też w Edelweiss w jednej z takich przygód RPG na forum, moja postać Fryderyka Badeńskiego była także częścią tej fabuły i tam dowodziłem siłami zła, siłami piekła, jakimś arcymagiem byłem czy coś. Nie brałem udziału bezpośrednio tylko byłem postacią narracyjną.
Także jestem kojarzony raczej z potężnymi czarodziejami, więc i porównanie do Vadera, którego przecież określali niektórzy imperialni za "czarodzieja" nie jest w sumie takie odległe.
Czy nowy Gonfaloniere Eminencja @ Pio Maria de Medici pomoże w złapaniu pozostałych sekciarzy?
Arcybiskup achkovski
Hrabia Bari
Baron Andalo
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Albert
Liczba postów: 2656
Liczba wątków: 202
Nie chcem, ale muszem.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
|