Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z życia Bari i Bolonii
Od kiedy czarnoskórzy pojawili się w Rotrii? Rzadko ich spotykaliśmy. To pewnie wina Drederowych Dzieci, to on ich tutaj posprowadzał. Będą problemy, oj mówimy Wam, będą problemy.

Ale śpiew mają ładny. Może ich zaintubować do Cantoresów?
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • śp. Stefan II
Odpowiedz

(02.11.2020, 11:51:28)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Ta charakteryzacja na wiadomy kolor liturgiczny to z racji Zaduszek i Requiem?

To mniejszość z... właśnie była taka mikronacja, co odzwierciedlała kraje afrykańskie. Nazwa wyleciała mi z głowy.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

(02.11.2020, 11:54:27)Janusz Zabieraj napisał(a):
(02.11.2020, 11:51:28)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Ta charakteryzacja na wiadomy kolor liturgiczny to z racji Zaduszek i Requiem?

To mniejszość z... właśnie była taka mikronacja, co odzwierciedlała kraje afrykańskie. Nazwa wyleciała mi z głowy.

Królestwo Samundy, podpowiadamy.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

Aa, czyli to prawdziwi... Ja już rozważałem fenomen makijażu liturgicznego. Skoro u nas występuje pontyfikalny grzebień, to po innych obrządkach można spodziewać się wszystkiego.

Swoją drogą, dotykając trochę realnego świata, w USA taka scena z przemalowanymi białymi aktorami zostałaby uznana za bardzo rasistowską. Ciekawe, że w Polsce obyło się bez kontrowersji, a tym ciekawsze, że YouTube tego materiału nie usuwa. Wiemy przecież doskonale, że urzędnicy z ulicy Mysiej masowo wyemigrowali do pracy w YouTube i pracują teraz na stanowisku pt. algorytm Big Grin
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
Odpowiedz

(02.11.2020, 11:58:36)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Aa, czyli to prawdziwi... Ja już rozważałem fenomen makijażu liturgicznego. Skoro u nas występuje pontyfikalny grzebień, to po innych obrządkach można spodziewać się wszystkiego.

Swoją drogą, dotykając trochę realnego świata, w USA taka scena z przemalowanymi białymi aktorami zostałaby uznana za bardzo rasistowską. Ciekawe, że w Polsce obyło się bez kontrowersji, a tym ciekawsze, że YouTube tego materiału nie usuwa. Wiemy przecież doskonale, że urzędnicy z ulicy Mysiej masowo wyemigrowali do pracy w YouTube i pracują teraz na stanowisku pt. algorytm Big Grin

Ten klip powstał w innych czasach, ponad 20 lat temu. Myślę, że gdyby był współczesny to byłoby więcej kontrowersji. Smile
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

LMiK posiada kolonie na Samundzie o nazwie Nutka. Wielu czarnoskórych Braci służy jak załoga na moich statkach, a jeśli w systemie gospodarczym, który ruszy,bedzir przewidziane tworzenie armii prywatnych to pewnie stworzą jednostkę taktyczną w Legii Sieneńskiej
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Taką technikę nazywano "blackface" i była obraźliwa, to fakt. Wątek zabawnego Kościoła będzie narracyjnie prowadzony w Bolonii, zobaczymy, co uda mi się jeszcze gospelowego znaleźć, może też jakieś wspólne fotografie duchownych ze spędów ekumenicznych.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

Ja mam nadal prywatne wojsko na Sambanafryce, ale w zachodniej części.
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(02.11.2020, 16:27:05)Janusz Zabieraj napisał(a): Taką technikę nazywano "blackface" i była obraźliwa, to fakt. Wątek zabawnego Kościoła będzie narracyjnie prowadzony w Bolonii, zobaczymy, co uda mi się jeszcze gospelowego znaleźć, może też jakieś wspólne fotografie duchownych ze spędów ekumenicznych.

À propos ekumenizmu - czy w obrządku welijskim będą mogli być czczeni także święci niekatoliccy? Skoro Kościół Rotryjski nie ma ustalonej doktryny nie widzę przeszkód, dla których nie można by tego robić.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • śp. Stefan II
Odpowiedz

Chyba takie wzajemne uznawanie świętych to standard. Ostatnio patriarchat moskiewski uznał sporo najpopularniejszych katolickich świętych.
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.