Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z życia Bari i Bolonii
Od kiedy czarnoskórzy pojawili się w Rotrii? Rzadko ich spotykaliśmy. To pewnie wina Drederowych Dzieci, to on ich tutaj posprowadzał. Będą problemy, oj mówimy Wam, będą problemy.

Ale śpiew mają ładny. Może ich zaintubować do Cantoresów?
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(02.11.2020, 11:51:28)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Ta charakteryzacja na wiadomy kolor liturgiczny to z racji Zaduszek i Requiem?

To mniejszość z... właśnie była taka mikronacja, co odzwierciedlała kraje afrykańskie. Nazwa wyleciała mi z głowy.
Odpowiedz

(02.11.2020, 11:54:27)Janusz Zabieraj napisał(a):
(02.11.2020, 11:51:28)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Ta charakteryzacja na wiadomy kolor liturgiczny to z racji Zaduszek i Requiem?

To mniejszość z... właśnie była taka mikronacja, co odzwierciedlała kraje afrykańskie. Nazwa wyleciała mi z głowy.

Królestwo Samundy, podpowiadamy.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Aa, czyli to prawdziwi... Ja już rozważałem fenomen makijażu liturgicznego. Skoro u nas występuje pontyfikalny grzebień, to po innych obrządkach można spodziewać się wszystkiego.

Swoją drogą, dotykając trochę realnego świata, w USA taka scena z przemalowanymi białymi aktorami zostałaby uznana za bardzo rasistowską. Ciekawe, że w Polsce obyło się bez kontrowersji, a tym ciekawsze, że YouTube tego materiału nie usuwa. Wiemy przecież doskonale, że urzędnicy z ulicy Mysiej masowo wyemigrowali do pracy w YouTube i pracują teraz na stanowisku pt. algorytm Big Grin
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

(02.11.2020, 11:58:36)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Aa, czyli to prawdziwi... Ja już rozważałem fenomen makijażu liturgicznego. Skoro u nas występuje pontyfikalny grzebień, to po innych obrządkach można spodziewać się wszystkiego.

Swoją drogą, dotykając trochę realnego świata, w USA taka scena z przemalowanymi białymi aktorami zostałaby uznana za bardzo rasistowską. Ciekawe, że w Polsce obyło się bez kontrowersji, a tym ciekawsze, że YouTube tego materiału nie usuwa. Wiemy przecież doskonale, że urzędnicy z ulicy Mysiej masowo wyemigrowali do pracy w YouTube i pracują teraz na stanowisku pt. algorytm Big Grin

Ten klip powstał w innych czasach, ponad 20 lat temu. Myślę, że gdyby był współczesny to byłoby więcej kontrowersji. Smile
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

LMiK posiada kolonie na Samundzie o nazwie Nutka. Wielu czarnoskórych Braci służy jak załoga na moich statkach, a jeśli w systemie gospodarczym, który ruszy,bedzir przewidziane tworzenie armii prywatnych to pewnie stworzą jednostkę taktyczną w Legii Sieneńskiej
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Taką technikę nazywano "blackface" i była obraźliwa, to fakt. Wątek zabawnego Kościoła będzie narracyjnie prowadzony w Bolonii, zobaczymy, co uda mi się jeszcze gospelowego znaleźć, może też jakieś wspólne fotografie duchownych ze spędów ekumenicznych.
Odpowiedz

Ja mam nadal prywatne wojsko na Sambanafryce, ale w zachodniej części.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(02.11.2020, 16:27:05)Janusz Zabieraj napisał(a): Taką technikę nazywano "blackface" i była obraźliwa, to fakt. Wątek zabawnego Kościoła będzie narracyjnie prowadzony w Bolonii, zobaczymy, co uda mi się jeszcze gospelowego znaleźć, może też jakieś wspólne fotografie duchownych ze spędów ekumenicznych.

À propos ekumenizmu - czy w obrządku welijskim będą mogli być czczeni także święci niekatoliccy? Skoro Kościół Rotryjski nie ma ustalonej doktryny nie widzę przeszkód, dla których nie można by tego robić.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Chyba takie wzajemne uznawanie świętych to standard. Ostatnio patriarchat moskiewski uznał sporo najpopularniejszych katolickich świętych.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.