Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
Od kiedy czarnoskórzy pojawili się w Rotrii? Rzadko ich spotykaliśmy. To pewnie wina Drederowych Dzieci, to on ich tutaj posprowadzał. Będą problemy, oj mówimy Wam, będą problemy.
Ale śpiew mają ładny. Może ich zaintubować do Cantoresów?
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
(02.11.2020, 11:51:28)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Ta charakteryzacja na wiadomy kolor liturgiczny to z racji Zaduszek i Requiem?
To mniejszość z... właśnie była taka mikronacja, co odzwierciedlała kraje afrykańskie. Nazwa wyleciała mi z głowy.
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
(02.11.2020, 11:54:27)Janusz Zabieraj napisał(a): (02.11.2020, 11:51:28)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Ta charakteryzacja na wiadomy kolor liturgiczny to z racji Zaduszek i Requiem?
To mniejszość z... właśnie była taka mikronacja, co odzwierciedlała kraje afrykańskie. Nazwa wyleciała mi z głowy.
Królestwo Samundy, podpowiadamy.
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Aa, czyli to prawdziwi... Ja już rozważałem fenomen makijażu liturgicznego. Skoro u nas występuje pontyfikalny grzebień, to po innych obrządkach można spodziewać się wszystkiego.
Swoją drogą, dotykając trochę realnego świata, w USA taka scena z przemalowanymi białymi aktorami zostałaby uznana za bardzo rasistowską. Ciekawe, że w Polsce obyło się bez kontrowersji, a tym ciekawsze, że YouTube tego materiału nie usuwa. Wiemy przecież doskonale, że urzędnicy z ulicy Mysiej masowo wyemigrowali do pracy w YouTube i pracują teraz na stanowisku pt. algorytm
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
(02.11.2020, 11:58:36)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Aa, czyli to prawdziwi... Ja już rozważałem fenomen makijażu liturgicznego. Skoro u nas występuje pontyfikalny grzebień, to po innych obrządkach można spodziewać się wszystkiego.
Swoją drogą, dotykając trochę realnego świata, w USA taka scena z przemalowanymi białymi aktorami zostałaby uznana za bardzo rasistowską. Ciekawe, że w Polsce obyło się bez kontrowersji, a tym ciekawsze, że YouTube tego materiału nie usuwa. Wiemy przecież doskonale, że urzędnicy z ulicy Mysiej masowo wyemigrowali do pracy w YouTube i pracują teraz na stanowisku pt. algorytm 
Ten klip powstał w innych czasach, ponad 20 lat temu. Myślę, że gdyby był współczesny to byłoby więcej kontrowersji.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
LMiK posiada kolonie na Samundzie o nazwie Nutka. Wielu czarnoskórych Braci służy jak załoga na moich statkach, a jeśli w systemie gospodarczym, który ruszy,bedzir przewidziane tworzenie armii prywatnych to pewnie stworzą jednostkę taktyczną w Legii Sieneńskiej
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Taką technikę nazywano "blackface" i była obraźliwa, to fakt. Wątek zabawnego Kościoła będzie narracyjnie prowadzony w Bolonii, zobaczymy, co uda mi się jeszcze gospelowego znaleźć, może też jakieś wspólne fotografie duchownych ze spędów ekumenicznych.
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Ja mam nadal prywatne wojsko na Sambanafryce, ale w zachodniej części.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 903
Liczba wątków: 18
(02.11.2020, 16:27:05)Janusz Zabieraj napisał(a): Taką technikę nazywano "blackface" i była obraźliwa, to fakt. Wątek zabawnego Kościoła będzie narracyjnie prowadzony w Bolonii, zobaczymy, co uda mi się jeszcze gospelowego znaleźć, może też jakieś wspólne fotografie duchownych ze spędów ekumenicznych.
À propos ekumenizmu - czy w obrządku welijskim będą mogli być czczeni także święci niekatoliccy? Skoro Kościół Rotryjski nie ma ustalonej doktryny nie widzę przeszkód, dla których nie można by tego robić.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Chyba takie wzajemne uznawanie świętych to standard. Ostatnio patriarchat moskiewski uznał sporo najpopularniejszych katolickich świętych.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
|