Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Admonitio
Ale jednak tzw. monarchofaszyzm to sposób sprawowania rządów, a występuje chyba tylko w mikronacjach.
Jeszcze niedawno panował w Starosarmacji.

A Magnifikat zdaje się istnieje, ale forum nie funkcjonuje. Przeniesiono się chyba na Discord. Tam też można spotkać ich prezydenta, realnego animatora liturgicznego i chyba organistę. Miałem przyjemność uczestniczyć w rocznicy powstania państwa, w Uroczystość Jezusa Chrystusa Króla Wszechświata, połączonej z krótkim koncertem organowym (choć akurat organy nie były prawdziwe). Wyjaśniono też mi, na czym polega działalność tego państwa i jego ustrój, mniej więcej.

Jeżeli nie powinienem się wypowiadać w tym wątku urzędowym, to przepraszam.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

W sumie nie jest to wątek ściśle urzędowy, ale może rzeczywiście lepiej przenieść się z dyskusją do karczmy. A co to właściwie jest ten monarchofaszyzm, bo któryś raz słyszę o tym dość dziwacznym połączeniu, ale nie spotkałem się dotąd z wyjaśnieniem tego hasła? (Proszę o odpowiedź w nowym miejscu dyskusji).
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

(28.12.2020, 18:41:14)Gagik Bagratyda napisał(a): W sumie nie jest to wątek ściśle urzędowy, ale może rzeczywiście lepiej przenieść się z dyskusją do karczmy. A co to właściwie jest ten monarchofaszyzm, bo któryś raz słyszę o tym dość dziwacznym połączeniu, ale nie spotkałem się dotąd z wyjaśnieniem tego hasła? (Proszę o odpowiedź w nowym miejscu dyskusji).

Wyjaśnienie znajdzie Monsignore w tym miejscu.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

Wystarczyłoby jedynie zatroszczyć się o dyspensę... Klemens IV i Pius Leon II udzielali mi bezproblemowo rozumiejąc sytuację.
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.