Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szachy
Kto z Czcigodnych gra w tę królewską grę? Może ktoś ma nawet jakieś kategorie? My ostatnio się wkrecilismy. Po raz któryś w życiu.
Odpowiedz

(19.12.2021, 22:42:09)Leon IV napisał(a): Kto z Czcigodnych gra w tę królewską grę? Może ktoś ma nawet jakieś kategorie? My ostatnio się wkrecilismy. Po raz któryś w życiu.

W klasach 7-8 chodziłem na dodatkowe zajęcia, jednak mój pierwszy kontakt z tą grą nastąpił jeszcze wcześniej, dzięki mojemu dziadkowi. 
Teraz grywam jedynie sporadycznie z bratem, albo na turniejach w liceum, bądź też zdarza mi się za pośrednictwem jakiegoś portalu, lub gry szachowej.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Ja podobnie - miewam okresy wielkiego pochłonięcia i okresy całkowitego zobojętnienia. Niestety nigdy nie udało mi się opanować porządnie wszystkich wariantów debiutów, obron, partii itp. Bardzo szkoda, ale niestety od lat nie mam na to czasu (a może i rozumu oraz talentu, bo to też nieobojętne). W praktyce wygląda to tak, że zazwyczaj udaje mi się wygrać z zupełnie niewtajemniczonymi, ale lepsi ode mnie (a tych jest naprawdę ogromna liczba) grają ze mną jak z dzieckiem. Niemniej, bardzo lubię w szachy grać i słuchać analiz różnych partii (Marianczello na YouTube to dla mnie świetna dobranocka). Czasem grywam sobie na chess.com, ale ostatnio niemal w ogóle, bo nie ma kiedy, a to skutkuje spadkiem formy.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

Kiedyś próbowałem się nauczyć i wciągnąć, ale na nic się to zdało. Nie mam ani talentu ani ciągot. Jeśli już to warcaby, bo to prosta gra dla prostych ludzi.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

(19.12.2021, 23:19:13)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Ja podobnie - miewam okresy wielkiego pochłonięcia i okresy całkowitego zobojętnienia. Niestety nigdy nie udało mi się opanować porządnie wszystkich wariantów debiutów, obron, partii itp. Bardzo szkoda, ale niestety od lat nie mam na to czasu (a może i rozumu oraz talentu, bo to też nieobojętne). W praktyce wygląda to tak, że zazwyczaj udaje mi się wygrać z zupełnie niewtajemniczonymi, ale lepsi ode mnie (a tych jest naprawdę ogromna liczba) grają ze mną jak z dzieckiem. Niemniej, bardzo lubię w szachy grać i słuchać analiz różnych partii (Marianczello na YouTube to dla mnie świetna dobranocka). Czasem grywam sobie na chess.com, ale ostatnio niemal w ogóle, bo nie ma kiedy, a to skutkuje spadkiem formy.

Doda Eminencja do znajomych? My na chesscom mamy nick... Zabieraj. Smile Moglibyśmy walnąć kiedyś jakiegoś szybkiego szpila.
Odpowiedz

(20.12.2021, 00:12:20)Leon IV napisał(a):
(19.12.2021, 23:19:13)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Ja podobnie - miewam okresy wielkiego pochłonięcia i okresy całkowitego zobojętnienia. Niestety nigdy nie udało mi się opanować porządnie wszystkich wariantów debiutów, obron, partii itp. Bardzo szkoda, ale niestety od lat nie mam na to czasu (a może i rozumu oraz talentu, bo to też nieobojętne). W praktyce wygląda to tak, że zazwyczaj udaje mi się wygrać z zupełnie niewtajemniczonymi, ale lepsi ode mnie (a tych jest naprawdę ogromna liczba) grają ze mną jak z dzieckiem. Niemniej, bardzo lubię w szachy grać i słuchać analiz różnych partii (Marianczello na YouTube to dla mnie świetna dobranocka). Czasem grywam sobie na chess.com, ale ostatnio niemal w ogóle, bo nie ma kiedy, a to skutkuje spadkiem formy.

Doda Eminencja do znajomych? My na chesscom mamy nick... Zabieraj. Smile Moglibyśmy walnąć kiedyś jakiegoś szybkiego szpila.

Oczywiście Smile Ja swoje konto założyłem lata temu, jeszcze w gimnazjum, stąd moja nazwa jest dość dziwna, więc proszę się nie zdziwić Big Grin
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Paaanie, ja mam ten sam adres mejla od jedenastego roku życia.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Nigdy nie byłem dobry w tą jakże ciekawą i strategiczną grę... :|
Odpowiedz

Ja tam wolę warcaby. Smile
(+) x. inf. Stefano Agostini
Wikariusz Generalny Archidiecezji Walenckiej
Kanonik Kapituły Archikatedralnej Bazyliki św. Jana na Lateranie
Protonotariusz Apostolski

[Obrazek: 27Wq6G2.png]
[Obrazek: 1146.png]
Odpowiedz

Ja, od czasu wciągnełem się w szachy, wcześniej trochę uczyłem się grać w szachy, i wyszło mi wyśmienicie. Ja znam kilku takich wybitnych szachistów, nawet ich zapraszam od czasu do czasu do mojego domu, moje dzieci też próbuje wciągnąć w tę grę.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.