Liczba postów: 2771 
    Liczba wątków: 225

(20.05.2025, 13:53:34)Adelaide napisał(a):  Dobrze, że Heniu nawrócił się na słuszną drogę, do niedawna tworzył Kościół w Garmanii i inne takie twory. Ważne, że się nawrócił. ? 
Nawrócił się, bo Rotria wróciła. Stąd zaprzestał działań schizmatyckich.

Liczba postów: 434 
    Liczba wątków: 25

Każda zagubiona owieczka wraca do swojego Pasterza.

Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI 
Arcybiskup achkovski 
Prymas II Federacji Nordackiej 
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa   
Książę Schwarzburgu 
Hrabia Bari 
Baron Andalo   

Liczba postów: 359 
    Liczba wątków: 29

Po udzieleniu błogosławieństwa pontyfikalnego Gwardia Patriarsza po raz kolejny odegrała Hymn i Marsz Pontyfikalny.  

Po odegraniu hymnów Marszałek przyjął meldunek od dowódcy kompanii reprezentacyjnej, po czym ta odmaszerowała do koszar w rytm wojskowego marszu. Marszałek Mancini zaś udał się na prywatną audiencję do Jego Świątobliwości 

(przepraszam za opóźnienie, ale to przez zawirowania życia realnego, na szczęście można wrócić do aktywności)

Sua Altezza Serenissima 
Alberto Tommaso 
Duca di Parma 

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Albert

Liczba postów: 53 
    Liczba wątków: 1

Cóż lepsze nawrócenie z tworzenia kościołów pod nieobecność Rotrii, niż osoba z przestępczą historią na tronie Pawłowym.  
Może to będzie odwzorowanie pewnych kryzysów Kościoła z realu, w mikroświecie to afery klonerskie   

(+) El mas reverend Juan de la Cerda,  Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc. 
- Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu 
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli  
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland. 
![[Obrazek: 1398.png]](https://stempel.org.pl/antipixel/1398.png)  

Liczba postów: 1130 
    Liczba wątków: 8

W imieniu  
Zakonu Templariuszy 
Składam najserdeczniejsze gratulacji  
nowo wybranemu Patriarze 
Zakon Templariusz jak zawsze jest chętny do współpracy z Rotią. 
Mam nadzieję że nawiążemy ścisłe kontakty

Jego Eminencja 
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg 
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela 
Regent Monarchii Austro-Węgier 

Liczba postów: 2604 
    Liczba wątków: 198

Wydaje mi się, że Ojciec Święty nabrał święconej wody do ust. Od Najwyższego Pasterza oczekujemy jakiegoś planu, Exposé, co zrobić w Rotrii.

• Juan de la Cerda

Liczba postów: 53 
    Liczba wątków: 1

(20.05.2025, 19:29:01)Pio Maria de Medici napisał(a):  Wydaje mi się, że Ojciec Święty nabrał święconej wody do ust. Od Najwyższego Pasterza oczekujemy jakiegoś planu, Exposé, co zrobić w Rotrii. 
A w takim wypadku to by go nie poparzyło ?   

(+) El mas reverend Juan de la Cerda,  Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc. 
- Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu 
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli  
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland. 
![[Obrazek: 1398.png]](https://stempel.org.pl/antipixel/1398.png)  

Liczba postów: 1130 
    Liczba wątków: 8

Może jest w trakcie przygotowania Orędzia 
Myślę, że musi się chwilę zastanowić

Jego Eminencja 
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg 
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela 
Regent Monarchii Austro-Węgier 

Liczba postów: 2604 
    Liczba wątków: 198

(20.05.2025, 19:29:38)Juan de la Cerda napisał(a):   (20.05.2025, 19:29:01)Pio Maria de Medici napisał(a):  Wydaje mi się, że Ojciec Święty nabrał święconej wody do ust. Od Najwyższego Pasterza oczekujemy jakiegoś planu, Exposé, co zrobić w Rotrii.  
A w takim wypadku to by go nie poparzyło ?   
Ja tam nie wiem, jestem „twardą opozycją, żadnych flirtów z władzą, zostaje czekać i patrzeć, jak sobie radzą”.

• Juan de la Cerda

Liczba postów: 525 
    Liczba wątków: 110

(19.05.2025, 21:52:02)Benedykt Krakowski vel Potocki napisał(a):  Wasza Świątobliwość! 

W imieniu Jego Wysokości Konrada Radziwiłła oraz całej Rzeczpospolitej Obojga Narodów pragnę serdecznie pogratulować Waszej Świątobliwości. Mamy nadzieję, że ten pontyfikat stanie się początkiem nowych i zdrowych relacji pomiędzy naszymi Państwami.   

W imieniu swoim oraz całego Kościoła Świętego pragnę wyrazić radość z dokonanego przez grono kardynalskie wyboru. Tym bardziej teraz nasze wspólnoty powinny dążyć do zjednoczenia w jedynej owczarni Chrystusa Dobrego Pasterza. 
Bardzo dziękuję Waszej Ekscelencji za te życzenia. Mam nadzieję, że uda się nam doprowadzić do pojednania w kościołem w Rzeczpospolitej, jest to moim pragnieniem oraz celem na ten pontyfikat. Prawdziwie wierzę, że uda się tego dokonać i że będziemy bliskimi współpracownikami. Pragnę skorzystać z okazji i życzyć udanej elekcji nowego władcy Rzeczpospolitej, gdyż w RON zbliża się elekcja. 
  (20.05.2025, 11:07:17)Krzysztof Windsor napisał(a):  Wybór zaskakujący, niemniej jednak gratuluję w imieniu archidiecezji grodziskiej KPP i życzę powodzenia w prowadzeniu Rotrii. Dziękuje serdecznie za życzenia i słowa. Zapewniamy jako Patriarcha, że nie zapomnimy także o podjęciu dzieła pojednania także z duchownymi KPP.
  (20.05.2025, 15:21:45)Tommaso Mancini napisał(a):  Po udzieleniu błogosławieństwa pontyfikalnego Gwardia Patriarsza po raz kolejny odegrała Hymn i Marsz Pontyfikalny.  

Po odegraniu hymnów Marszałek przyjął meldunek od dowódcy kompanii reprezentacyjnej, po czym ta odmaszerowała do koszar w rytm wojskowego marszu. Marszałek Mancini zaś udał się na prywatną audiencję do Jego Świątobliwości 

(przepraszam za opóźnienie, ale to przez zawirowania życia realnego, na szczęście można wrócić do aktywności) Cieszy Nas poparcie Gwardii Patriarszej. Mamy nadzieję, że nie będzie jej trzeba użyć i że będzie ona spokojnie funkcjonować podczas Naszego pontyfikatu.      
 (20.05.2025, 16:31:58)Andrew von Habsburg napisał(a):  W imieniu  
Zakonu Templariuszy 
Składam najserdeczniejsze gratulacji  
nowo wybranemu Patriarze 
Zakon Templariusz jak zawsze jest chętny do współpracy z Rotrią. 
Mam nadzieję że nawiążemy ścisłe kontakty Dziękujemy Ekscelencji za gratulacje oraz Wasze słowa. Również mamy nadzieję na współpracę, w końcu jak tu robić krucjaty przeciwko niewiernym lub wątpiącym bez wsparcia zakonów rycerskich.      
 (20.05.2025, 19:29:01)Pio Maria de Medici napisał(a):  Wydaje mi się, że Ojciec Święty nabrał święconej wody do ust. Od Najwyższego Pasterza oczekujemy jakiegoś planu, Exposé, co zrobić w Rotrii. Na razie Patriarcha musiał odpocząć po wczorajszych emocjach oraz wydarzeniach. Przyjęliśmy na siebie nie lada ciężar i wyznaczyliśmy sobie nie lada wyzwania, którym mamy nadzieję podołać, ale bez silnego ciała, duch może być osłabiony.  
Do końca tygodnia powołamy kurię. Na nadchodzącą niedzielę planujemy naszą koronację. Pierwszymi naszymi decyzjami będzie zwołanie soboru dla rozwiązania najważniejszych spraw w Państwie Kościelnym oraz Kościele Rotryjskim. Prócz tego planujemy na dniach zwołać konsystorz celem omówienia naszych planów, a także celem wypracowania jakiejś wspólnej polityki odnośnie Rotrii oraz misji jedności i zjednoczenia.  
Więcej szczegółów wkrótce!

/-/ Sanctitas Vestra Albertus 
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei, 
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
![[Obrazek: LCMMSkW.png]](https://i.imgur.com/LCMMSkW.png)  

|