Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dowcip na każdy dzień
(03.08.2026, 22:54:54)Albert napisał(a): Ten żart rozbroił wczoraj całą moją rodzinę gdy im opowiedziałem. Oczywiscie znaleziony w internecie.

Wojna Światowa, ulicami okupowanego Krakowa idzie Karol Wojtyła. Nagle zza rogu wyskakuje na niego SSman z pistoletem i krzyczy:
- Halt! Dokumenty!
- Nie mam.
- Dokumenty, polnische schweine, bo rozstrzelam!
- Jak Boga kocham nie mam przy sobie!
- Nie drwij sobie polaczku, dokumenty ale już!
- Naprawdę zapomniałem!
SSman wk*rwiony odbezpiecza już broń, nagle z niebios zstępuje promyk światłości, pojawia się Anioł Pański i mówi do SSmana:
- Oszczędź tego dobrego człowieka, on będzie w przyszłości wielkim człowiekiem i papieżem, zrobi wiele dobrego na świecie i zostanie obwołany świętym.
SSman się zastanawia, po czym mówi do Anioła:
- No dobra, oszczędzę go, ale pod jednym warunkiem.
- Jakim?
- Że ja będę papieżem zaraz po nim.
Dobre Big Grin
[Obrazek: 101005704499841614.png]
Jego Eminencja Wielce Błogosławiony
[Obrazek: 101005704499841540.png]
Arcybiskup Większy Roskiewski, Biskup Sławogrodzki, Prymas Rusowii, Arcybiskup Lwowski
Odpowiedz

Na lekcji religii katecheta opowiada dzieciom o nadejściu końca świata:
- W dniu Sądu Ostatecznego runą mury, gwiazdy spadną z nieba, a umarli powstaną z grobów...
- Proszę księdza - przerywa Jaś - a czy będziemy wtedy mieli wolne?
Jego Książęca Wysokość i  Eminencja  dr. net Henryk Tymoteusz książę kardynał Ziemiański-Wieniawa OSI
Książę Koronny  i Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony, Arcybiskup achkovski, Prymas II Federacji Nordackiej, Biskup wolnogradzki, markiz Senigalli, hrabia Sieny,  Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji

[Obrazek: 101005704499841441.png]
[Obrazek: 1260.png]
[-] 3 użytkowników lubi ten post.
  • Akrypa Ali Shariati, Fryderyk Oranje, Peter Grüner
Odpowiedz

W pewnym mieście obok siebie znajdowała się synagoga żydowska i kościół. W sobotę idzie rabin do synagogi patrzy a ksiądz myje mu samochód, no to się rabin ucieszył, ale i zastanowił... Następnego dnia czyli w niedzielę idzie ksiądz na msze, patrzy a rabin odcina rurę wydechowa w jego samochodzie.
- Rabin, co ty robisz z moim samochodem? - krzyczy ksiądz.
Na to rabin odpowiada:
- Ty mi wczoraj ochrzciłeś samochód to ja ci dzisiaj twój obrzezam.
/-/ Bp Fryderyk Maurycy Jerzy Orański
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
Rector Universitatis Cracoviensis
Magnus Dux Oraniae

[Obrazek: RFtLkfb.png]
Odpowiedz

Na pustyni misjonarz spotyka lwa. Przerażony żegna się i mówi:
- Boże spraw, żeby ta istota miała chrześcijańskie uczucia.
Na to lew przyklęka, żegna się i mówi:
- Boże pobłogosław ten dar, który zaraz będę spożywał.
Arcybiskup Większy Roskiewski, Biskup Sławogrodzki, Prymas Rusowii, Arcybiskup Lwowski
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Fryderyk Oranje
Odpowiedz

(04.08.2026, 17:33:56)Piotr Suworow napisał(a): Na pustyni misjonarz spotyka lwa. Przerażony żegna się i mówi:
- Boże spraw, żeby ta istota miała chrześcijańskie uczucia.
Na to lew przyklęka, żegna się i mówi:
- Boże pobłogosław ten dar, który zaraz będę spożywał.
Klasyka religijnych żartów Big Grin
Magnus Dux Oraniae

• Maurycy Orański
Odpowiedz

Adolf Hitler przychodzi do bram nieba i mówi do św. Piotra:
- Jestem Adolf Hitler, chciałbym wejść do nieba.
- Ty do nieba, przecież byłeś złym człowiekiem, nawet w piekle tak dokazywałeś, ze Cię wyrzucili!
- No ale ja obiecuję że już będę grzeczny, no i jeszcze dam wam żelazny krzyż.
Św. Piotr chwile sie zastanawia, po czym mówi:
- Poczekaj tu chwile, spytam Jezusa.
Idzie do Jezusa i informuje ze u bram stoi Adolf Hitler i chce wejść do nieba. Na to Jezus:
- Adolf Hitler, przecież on był złym człowiekiem, nawet w piekle tak rozrabiał, ze go wyrzucili!
- Ale on obiecał, że już będzie grzeczny i jeszcze dam nam żelazny krzyż.
Jezus chwile się zastanawia, i stwierdza, ze musi przedstawić sprawę przed Bogiem. Udaje się do Boga i mówi iż Adolf Hitler stoi u bram i chce wejść do nieba.
- Adolf Hitler, przecież on był złym człowiekiem, nawet w piekle tak dokazywał, że go wyrzucili!
- Ale on obiecał, że już będzie grzeczny i jeszcze dam nam żelazny krzyż.
- A mało my tu mamy krzyży? Gdzie się nie obejrzysz same krzyże.
- No ale Ojcze, skoro ty nie chcesz, to chociaż ja wezmę...
- Ty? A po co Ci żelazny krzyż? Drewniany niosłeś, to się trzy razy wyje**łeś!
  • Fryderyk Oranje
Odpowiedz

Ksiądz i siostra zakonna grają w golfa. Ksiądz bierze kija i uderza w piłkę która toczy się w bok i nie wpada do dziury.
- A niech to wszyscy diabli!!!! Nie trafiłem!!! - krzyczy wściekły ksiądz.
- Jak ksiądz tak może? - pyta się zawstydzona siostra - tak nie można... co na to Pan powie?
Ksiądz patrzy się na zakonnicę spod oka i przeprasza... już tak nie powie więcej.
Idą do następnej dziury i podobnie jak wcześniej ksiądz nie trafia:
- A niech to wszyscy diabli!!! Nie trafiłem!!! - znowu rzecze ze złością.
- Bracie, jaki to wstyd pobożnemu tak mówić - upomina go nieco zdenerwowana już siostra.
- Ok... już nie będę, jeśli jeszcze raz tak powiem niech piorun z nieba zleci i w łeb mnie trzaśnie.
Poszli do następnej dziury, ksiądz znowu nie trafił:
- A niech to wszyscy diabli!!! Nie trafiłem!!! - krzyczy ze złością.
Wtem ciemno się zrobiło na świecie, coś zahuczało, zamruczało i piorun z nieba zleciał i walnął siostrę w łeb. A z nieba słychać jęk:
- A niech to wszyscy diabli! Nie trafiłem!!!
Jego Książęca Wysokość i  Eminencja  dr. net Henryk Tymoteusz książę kardynał Ziemiański-Wieniawa OSI
Książę Koronny  i Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony, Arcybiskup achkovski, Prymas II Federacji Nordackiej, Biskup wolnogradzki, markiz Senigalli, hrabia Sieny,  Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji

[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Fryderyk Oranje, Maurycy Orański
Odpowiedz

Ksiądz Woźnicki przychodzi do piekła. Diabeł patrzy na niego, łapie się za głowę i mówi:– O nie, nie, nie! Zabieraj go stąd! Jak on mi tu zacznie meblować kaplicę na korytarzu, krzyczeć na kotlety w stołówce i wyganiać grzeszników z ławek, to mi się cały personel zwolni, a w piekle zapanuje taki porządek, że sam stąd ucieknę!

• Fryderyk Oranje
Odpowiedz

Biskup Orański, kardynał Wieniawa i kardynał de Medici udali się na szkolenie wojskowe do Koszar. Musieli wybrać broń.
Ekspatriarcha wziął pistolet. Kapitan kazał mu włożyć go do spodni. Tak też zrobił. EksPiechota wziął hazukę. Kapitan kazał mu włożyć ją do spodni. Nowy kardynał próbował i próbował. Nagle zaczął się śmiać.
Kapitan pyta:
- Dlaczego się śmiejesz?
- Bo Pio de Medici czołgiem jedzie.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
  • Fryderyk Oranje
Odpowiedz

(10.08.2026, 21:02:38)Pio Maria de Medici napisał(a): Biskup Orański, kardynał Wieniawa i kardynał de Medici udali się na szkolenie wojskowe do Koszar. Musieli wybrać broń.
Ekspatriarcha wziął pistolet. Kapitan kazał mu włożyć go do spodni. Tak też zrobił. EksPiechota wziął hazukę. Kapitan kazał mu włożyć ją do spodni. Nowy kardynał próbował i próbował. Nagle zaczął się śmiać.
Kapitan pyta:
- Dlaczego się śmiejesz?
- Bo Pio de Medici czołgiem jedzie.
XDDDD Big Grin Serio dobre
Magnus Dux Oraniae

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.